Nieuwe Limited Series GR Supra viert gt4 customer motorsport mijlpaal

  • Speciale GR Supra-serie beperkt tot 100 eenheden in Europa om gt4-mijlpaal te vieren
  • Exclusief verkrijgbaar in de opvallende nieuwe Plasma Orange kleur
  • Nieuwe matzwarte lichtmetalen velgen en optionele achterspoiler
  • Koolstofvezel dashboard inzetstuk dat de status van beperkte serie uitdrukt
  • Binnenkort verkrijgbaar in Europa met MY24 GR Supra start van de verkoop

Het formidabele Toyota GR Supra-gamma wordt uitgebreid met de introductie van de nieuwe GR Supra “GT4 100th Edition Tribute”, die de aanwezigheid van de autosport van de coupé eert. Eerder dit jaar bereikte TOYOTA GAZOO Racing 100 productie-eenheden van zijn GR Supra GT4, een raceauto die is ontwikkeld voor klanten over de hele wereld om deel te nemen aan de autosport, en de nieuwe limited series-straatauto is een eerbetoon aan deze mijlpaal in de klantenrace.

De GR Supra, een rasechte sportwagen, met een voormotor/achterwielaangedreven configuratie en afmetingen die de “gulden snede” bereiken voor een optimale wegligging, was het eerste wereldwijde model dat door TOYOTA GAZOO Racing werd ontwikkeld. De nieuwe “GT4 100th Edition Tribute” heeft onderscheidende updates van binnen en van buiten om die autosportverbindingen te benadrukken.

De nieuwe kleur Plasma Orange is exclusief beschikbaar op de nieuwe gelimiteerde serie GR Supra en zijn opvallende uiterlijk wordt aangevuld met nieuwe 19-inch lichtgewicht matzwarte lichtmetalen velgen. Zwarte remklauwen van het merk GR versterken de identiteit van de TOYOTA GAZOO Racing, terwijl een optionele achterspoiler een visuele gelijkenis met de GR Supra GT4 oproept.

In de cabine is het op de bestuurder gerichte interieur voorzien van zwarte suède-achtige stoelbekleding voor duurzaamheid en een premium gevoel. Ze worden gecombineerd met een suède pookknop voor een bevredigende en tactiele schakelervaring. Oranje stiksels op de kofferbakmat passen bij de buitenlak van de auto en maken de esthetische update compleet.

De status van de gelimiteerde serie wordt benadrukt door een carbon inzetstuk op het dashboard, dat ook een “GT4 100th Edition Tribute” -afbeelding bevat. Een paneel aan de bestuurderszijde van het dashboard, zichtbaar wanneer de deur open is, benadrukt het onderscheid in beperkte serie.

De GR Supra “GT4 100th Edition Tribute” is gebaseerd op de 3,0-liter GR Supra Lightweight met een handgeschakelde zesversnellingsbak die speciaal is ontworpen voor de vermogens- en koppelkarakteristieken van de zes-in-lijn 340 DIN pk (250 kW) motor van de coupé.

De transmissie maakt gebruik van een intelligent besturingssysteem om prioriteit te geven aan sportieve prestaties. Bij het opschakelen worden de softwareparameters afgestemd om het motorkoppel te optimaliseren bij het in- en uitschakelen van de koppeling, terwijl het bij terugschakelen nauwkeurig is afgesteld voor consistente prestaties. Voor een responsieve acceleratie is de eindoverbrengingsverhouding korter, van 3,15 in de automatische GR Supra tot 3,46.

Naast gewichtsbesparing via de handgeschakelde transmissie, verdere specificatiewijzigingen om het audiosysteem en de stoelfuncties te vereenvoudigen, betekent dat het voertuig in totaal 38,3 kg lichter is dan de originele 3,0-liter GR Supra automatische versie. Deze aanpassingen zorgen voor verbeterde wendbaarheid en rijvaardigheid.

Net als bij de handgeschakelde GR Supra Lightweight profiteert de GR Supra “GT4 100th Edition Tribute” van een opnieuw afgestelde ophanging, ontworpen om de prestaties te optimaliseren met een handgeschakelde transmissie. Dit omvat meer stijf gevulkaniseerd rubber in de antirolstangbussen voor en achter en opnieuw afgestelde schokdempers, evenals aanpassing van componenten en bedrijfsparameters in de elektrische stuurbekrachtiging.

TOEGANKELIJKE AUTOSPORT MET GR SUPRA GT4

Sinds zijn lancering in 2019 heeft de GR Supra een glimlach op de gezichten van bestuurders toverd en lof gekregen van automedia over de hele wereld voor zijn volbloed sportwagenprestaties en pure rijervaring. Als onderdeel van een wereldwijd TOYOTA GAZOO Racing-project zijn autosportconcurrenten ook onderdeel geworden van de Supra-familie, met dank aan de GR Supra GT4-racewagen.

Ontwikkeld in Keulen, Duitsland door TOYOTA GAZOO Racing Europe, de thuisbasis van Toyota’s vijfvoudige Le Mans 24 Hours-winnende motorsportteam, werd de GR Supra GT4 gelanceerd in maart 2020. Het wordt verkocht aan particuliere klanten voor concurrentie binnen de populaire GT4-categorie van racen voor voertuigen op basis van tegenhangers op de weg, met aanpassingen toegestaan voor veiligheid en prestaties.

Als een toegankelijker niveau van de autosport, stelt GT4-racen zowel professionele als amateurcoureurs in staat om te concurreren op ’s werelds beroemdste circuits, perfect in lijn met het ethos van de Supra als een sportwagen voor alle raceliefhebbers.

Sinds de lancering hebben GR Supra GT4-klanten races en kampioenschappen gewonnen op drie continenten in competities zoals de GT4 European Series, GT4 America en Super Taikyu in Japan, evenals legendarische evenementen zoals de 24 uur van de Nürburgring. Een cumulatieve 625 inschrijvingen in 317 races wereldwijd vanaf het einde van 2022 resulteerde in 79 klasseoverwinningen, 20 algemene overwinningen en 207 podiumplaatsen. In 2023 rijden 27 GR Supra GT4’s in Europa, 20 in Noord-Amerika en 12 in Azië, waaronder Japan.

De productie van de GR Supra GT4 bereikte eerder dit jaar een mijlpaal van 100 eenheden, een mijlpaal die nu wordt herdacht door de nieuwe gelimiteerde serie GR Supra “GT4 100th Edition Tribute” waarvan, passend, 100 eenheden van het straatmodel beschikbaar zullen zijn in Europa. De nieuwe gelimiteerde serie GR Supra gaat later dit jaar tegelijk met de nieuwe MY24 GR Supra in de verkoop, met specifieke lanceringsdata die variëren afhankelijk van de individuele markten in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait