Maserati onthult Maserati GT2 – debuut in 2023 in Fanatec GT2 European Series

Modena, 30 juni 2023 – Tijdens de 24 uur van Spa – een van de meest verwachte race-evenementen in het internationale autosportseizoen – onthulde Maserati vandaag aan de wereld zijn nieuwste circuitcreatie, de Maserati GT2.

Na de aankondiging van de shakedown begin maart, die werd gevolgd door een intensieve reeks tests om de auto te tunen, onthulde het House of the Trident officieel zijn nieuwe juweeltje van technologie en prestaties, ontwikkeld om het merk Maserati terug te brengen naar GT-wedstrijden. Het had er eerder zijn naam gekerfd met de winnende MC12, die het circuit van 2005 tot 2010 volledig domineerde.

De Maserati GT2 is een uitzonderlijke synthese tussen Maserati’s verleden, heden en toekomst: hij put uit de levende erfenis van de MC12; het drukt het beste potentieel uit, in de raceversie, van de MC20-supersportwagen – waarbij de toch al uitzonderlijke 463 kW / 621 pk Nettuno V6-motor tot het uiterste wordt doorgevoerd, en bereidt zich voor op het uitzetten van een nieuwe koers in de toekomst van de Trident, die vastbesloten is om spannende nieuwe hoofdstukken in de geschiedenis van de autosport te schrijven.

Maserati heeft een raceauto ontworpen en gebouwd voor privéteams en gentleman-coureurs. Een meesterwerk van prestaties dat geschiedenis, innovatie en sportieve houding combineert, kenmerken die altijd kenmerkend zijn geweest voor de circuit- en straatauto’s van de Trident. Ontworpen en ontworpen om deel te nemen aan kampioenschappen of individuele evenementen die zijn gereserveerd voor de GT2-klasse, zal de Maserati GT2 debuteren op het circuit in de laatste fasen van de 2023 Fanatec GT European Series en zal hij deelnemen aan het hele seizoen 2024.

Davide Grasso, CEO van Maserati: “Ons DNA en onze geest hebben altijd in de racerij gelegen. Ons verhaal begon en ontwikkelde zich van het spoor tot de weg. De beslissing om terug te keren naar het circuitracen maakt deel uit van een grondig strategisch kader, dit jaar ingehuldigd met het debuut in de Formule E, waaraan we nu onze terugkeer naar de wereld van GT-competities hebben toegevoegd. Nu meer dan ooit willen we die competitieve passie die ons altijd heeft gekenmerkt en gemotiveerd om belangrijke mijlpalen te bereiken, opnieuw aanwakkeren en voeden”.

De Trident viert zo zijn terugkeer in de wereld van spannende GT-wedstrijden met een geavanceerd product, het resultaat van een creatieve en designsamenwerking tussen het Maserati Innovation Lab, het Centro Stile Maserati en de technologische uitmuntendheid van de Maserati dynamische simulator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait