Indrukwekkende line-up voor de World RX in Mettet

De terugkeer van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross (World RX) in Mettet zal ongetwijfeld een van de hoogtepunten van het seizoen zijn in 2023 op het Circuit Jules Tacheny. Na de eerste twee rondes in Portugal en Noorwegen, gaat het Wereldkampioenschap dit weekend verder met de derde ronde in Höljes (Zweden), gevolgd door Lydden Hill (Groot-Brittannië) eind juli, om vervolgens door te trekken naar België begin augustus. Sebastien Loeb, negenvoudig Wereldkampioen Rally, en Guerlain Chicherit zullen naar Mettet komen om de strijd aan te gaan met de wereldtop van de rallycross.

Spectaculaire strijden in het vooruitzicht

Sebastien Loeb, de laatste winnaar in Mettet in 2018, zal aanwezig zijn om zijn troon in België te verdedigen. De negenvoudig wereldkampioen rally zal zich zo goed als thuis voelen, aangezien Mettet de ronde is die het dichtst bij de Franse grens wordt georganiseerd in 2023, én de enigste op Franstalig grondgebied. Hij zal zijn kansen verdedigen achter het stuur van de Lancia van het Special ONE Racing-team, waarvoor ook Guerlain Chicherit zal rijden. De Fransman, viervoudig wereldkampioen freeride skiën en rally-raid coureur, zal zijn best doen om hem bij te houden.

Hun felste tegenstander zou Johan Kristoffersson moeten zijn, de actuele leider van het kampioenschap. De Zweed won in 2017 in Mettet, het jaar waarin hij zijn eerste van vijf WRX-titels behaalde (2017, 18, 20, 21, 22). Zijn Volkswagen draagt het nummer 1, wat van hem de favoriet en de te kloppen man maakt. Hij zal te maken krijgen met de wereldkampioen van 2019, Timmy Hansen, en Niclas Grönholm, die op dit moment op de tweede plaats staan in het klassement. De Zweed en Fin zijn de enigen die er vorig jaar in slaagden om Johan Kristoffersson tijdens een race te verslaan.

Ook Kevin Hansen, de jongere broer van Timmy, die momenteel op de derde plaats staat in het kampioenschap, zal alles geven om zich in de strijd te mengen, evenals de Zweedse Klara Andersson, de enige vrouwelijke coureur in het veld, en Ole Christian Veiby, die vijf podiumplaatsen behaalde in 2022 en Noorwegen zal vertegenwoordigen in Mettet.

Belgisch talent van hoog niveau

De bijhorende categoriën zullen ook voor spektakel zorgen gedurende het hele weekend. Enzo Ide, afkomstig uit West-Vlaanderen, staat halverwege het seizoen aan de leiding van het Europees kampioenschap Euro RX1. Voor zijn nationaal publiek zal hij er alles aan doen om zijn positie bovenaan het klassement in Mettet veilig te stellen. Anton Marklund, de titelverdediger uit 2022, zit hem echter op de hielen met slechts één punt achterstand, wat wijst op spannende wedstrijden, terwijl de strijd om promotie in de lagere regionen van het klassement hevig is.

Een andere landgenoot om zeker in de gaten te houden is Viktor Vranckx, de jongste coureur ooit die op 16-jarige leeftijd het FIA RX2e-kampioenschap won in 2022. De Kempenaar staat momenteel op de negende plaats in het RX2e-klassement en zal er ongetwijfeld alles aan doen om zijn titel te verdedigen. Hij zal onder andere moeilijk moeten maken voor de huidige leider, de Zweed Isak Sjökvist, en zijn landgenoot Nils Andersson.

Tijdens de World RX of Benelux kan het publiek ook de spectaculaire races van het Belgisch Cross Car Championship (XC-Senior en XC-Junior) van dichtbij volgen.

Tickets voor de World RX of Benelux zijn al verkrijgbaar op Ticketmaster, en in alle verkooppunten en op de website van Night & Day

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait