Lamborghini Super Trofeo Europe: Zware regen maakt korte metten met tweede race op Spa-Francorchamps

Sant’Agata Bolognese/Spa-Francorchamps, 2 juli 2023 – Door het slechte weer moest de tweede Lamborghini Super Trofeo Europe-race op Spa-Francorchamps worden gestaakt, waardoor debutant Cedric Wauters (TotaalPlan Racing) als winnaar overbleef van Brendon Leitch van Leipert Motorsport. De ochtendregen nam toe voor de start van de tweede 50 minuten durende ontmoeting, die begon onder de safety car na een vertraging van meer dan een half uur. Al snel werd echter duidelijk dat het zicht en stilstaand water het onmogelijk maakten om het veld vrij te geven, en officials bevalen de race te stoppen op slechts een halve afstand.

Er werden halve punten toegekend omdat de race niet de vereiste 75% afstand haalde. Leitch werd daarmee de nieuwe Pro-klasse puntenleider en neemt een marge van 0,5 punt mee naar de volgende ronde op de Nürburgring in het weekend van 29-30 juli.

Wauters, die poleposition claimde bij zijn eerste uitje in het kampioenschap van één merk dat was gereserveerd voor Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2’s, leidde natuurlijk het veld achter de safety car en officials probeerden ervoor te zorgen dat het racen op volle snelheid begon. De #89 Iron Lynx auto van Nigel Schoonderwoerd spinde bij Raidillon en stopte. Toen het gebied eenmaal was ontruimd, gingen de safety car-lichten even uit, maar gingen snel weer aan nadat Jason Keats zijn # 54 Brutal Fish Racing-machine crashte op de top van Raidillon. Na nog een ronde achter de safety car werd de race stilgelegd en niet hervat.

De stewards verklaarden dat: “Aangezien de race twee is opgeschort volgens artikel 125 van de 2023 Lamborghini Super Trofeo Europe Sporting Regulations, hebben de stewards bepaald dat de punten voor race twee zullen worden toegekend overeenkomstig artikel 17. Aangezien meer dan twee (2) ronden maar minder dan 75% van de oorspronkelijke raceafstand (of tijd) zijn voltooid, worden de halve punten toegekend aan de coureurs.”

Cedric Wauters (#23 TotaalPlan Racing): “Het was niet makkelijk daarbuiten. Het zicht, vooral met 48 auto’s, was erg problematisch en de regen werd steeds heviger, dus het is jammer dat de race werd stopgezet, maar het was de juiste beslissing. De auto was het hele weekend geweldig voor ons, hij evolueerde enorm en ik had het gevoel dat ik vandaag een goed resultaat kon behalen. Gelukkig heb ik hem gisteren op pole position gezet, maar we zijn blij met de overwinning.”

Gabriel Rindone heeft een voorsprong van 4,5 punten op Renaud Kuppens en Pierre Feligioni in het klassement van de Am-klasse, terwijl Luciano en Donovan Privitelio bovenaan blijven staan in de Lamborghini Cup. In Pro-Am leidt het Target Racing-duo van Frederik Schandorff en Alex Au Loris Spinelli en Andrzej Lewandowski (VS Racing) met zeven punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait