Nieuwe Clio : aantrekkelijk en concurrentieel gamma voor elk gebruik

  • Aantrekkelijk en concurrentieel gamma, vanaf € 15.950 BTWi.
  • Keuze uit drie motoren, waaronder de zuinige E-Tech full hybrid 145 en de TCe 90.
  • Drie uitvoeringen, waaronder de nieuwe Esprit Alpine-versie.
  • Opening van de bestellingen op 19 juli en eerste leveringen aan klanten vanaf september.

op 19 Juli 2023

Clio is er altijd in geslaagd zich heruit te vinden. Hij is al 5 generaties lang een referentie in zijn segment en de best verkochte Franse auto aller tijden, met meer dan 16 miljoen verkochte exemplaren sinds 1990. Nieuwe Clio wordt aantrekkelijker om aan de behoeften en verwachtingen van zijn klanten te voldoen.

EEN VEREENVOUDIGD EN GOED UITGERUST GAMMA

Het gamma van Nieuwe Clio is vereenvoudigd tot drie rijk uitgeruste uitvoeringen: Evolution, Techno en Esprit Alpine.  Een van de troeven van Nieuwe Clio is de E-Tech full hybrid 145, die rijplezier, prestaties en zuinigheid combineert (4,2 liter/100 km en 95 gram CO2 per kilometer, WLTP-norm).

Het commerciële beleid van Renault, gebaseerd op een gecontroleerde diversiteit van het gamma en lagere productie- en distributiekosten, betekent dat Nieuwe Clio kan worden aangeboden tegen concurrentiële (huur)prijzen met een bijzonder aantrekkelijke cost of ownership.

AFWERKING EN UITRUSTING

Zijn nieuwe neus, die techniciteit aan dynamisme koppelt, zijn kenmerkende logo en gloednieuwe lichtsignatuur, zijn strakke, nauwkeurige en efficiënte lijnen geven Nieuwe Clio een meer uitgesproken sportief karakter, dat tegelijk hoogstaand, levendig en emotioneel is. Ook op technologisch vlak is Nieuwe Clio up-to-date, met een digitaal dashboard voor alle versies. Nieuwe Clio tilt de interieurbeleving naar een hoger niveau door het behaaglijke en warme karakter van de auto te versterken. Zodra de deuren opengaan, verschijnt een interieur met edelere, duurzamere materialen van topkwaliteit.

Nieuwe Clio is verkrijgbaar in zeven elegante koetswerkkleuren: Ijswit, Sterzwart, Schiste grijs, Ironblauw, Vlamrood, Valencia-oranje en de nieuwe drielagige tint Rafale grijs met een ondoordringbare look en een parelmoereffect van dichtbij.

EVOLUTION

Het gamma van Nieuwe Clio begint met de Evolution-uitvoering, verkrijgbaar vanaf € 15.950 BTWi.  Met zijn vele rijhulpsystemen en volledig digitale cockpit laat deze versie de veelzijdigheid van Nieuwe Clio zien. Naast de volledig hertekende neus, het nieuwe ‘Nouvel’R’-logo van Renault in geborsteld en gesatineerd chroom in het midden van het radiatorrooster en de gemoderniseerde achterlichten met kristalheldere lenzen, kunnen klanten vanaf dit instapniveau ook genieten van de volledig nieuwe signatuur van de koplampen, met verticale 100% led-dagrijlichten in een halve ruitvorm. Die worden gecombineerd met full led-koplampen met 5 stralers.

TECHNO

De Techno-uitvoering begint vanaf € 20.000 BTWi. Ze neemt de middelste plaats in het Clio-gamma in en biedt een chiquer en dynamischer design: de neus is voorzien van een radiatorrooster met chroomverloop en een aerodynamische lamel in koetswerkkleur. De achterste zijruiten en achterruit zijn getint. De deurstijlen en bumperschort achteraan zijn afgewerkt in glanzend zwart. Deze uitvoering wordt ook geleverd met 16″ gediamanteerde, zwarte lichtmetalen velgen. In het interieur zijn de zetels, de deurpanelen en het dashboard bekleed metduurzaam textiel dat voor 60% bestaat uit biologisch geproduceerde modal-vezels op basis van houtcellulose, die bekendstaan om hun uitzonderlijke zachtheid.

ESPRIT ALPINE

De Esprit Alpine-uitvoering begint bij € 23.000 BTWi.

Ze heeft een sportief, elegant karakter en combineert elementen die representatief zijn voor het DNA van het merk Alpine met de nieuwe stijltaal van Renault om Nieuwe Clio een intenser karakter te geven. De voor- en achterlogo’s zijn donkerder. De voorspatborden en 17″ velgen zijn voorzien van de Alpine-signatuur. De aerodynamische lamel aan de voorkant is afgewerkt in Gris Schiste Mat, net als de drempelbekleding en het onderste deel van de achterbumper. De Esprit Alpine-uitvoering is voorin voorzien van sportzetels met versterkte zijsteunen en duurzamere materialen: stof gemaakt van 72% gerecycleerde PET-vezels (polyethyleen) (op de zitting en rugleuning) en 13% gerecycleerde textielkorrels (op de zijkanten).

 

Nieuwe Renault Arkana: een vereenvoudigd, competitief gamma 

  • Nieuwe Renault Arkana beschikbaar vanaf € 28.500 incl. btw voor België
  • Keuze uit drie motoren, met in het bijzonder de E-Tech full hybrid 145.
  • Drie uitvoeringen, waaronder de nieuwe Esprit Alpine-versie.
  • Opening van de bestellingen op 19 juli en eerste leveringen aan klanten vanaf november.

De Renault Arkana, onthuld in oktober 2020, belichaamt volledig het succes van Renaulution. Naast het originele design dat soepelheid, uitstraling en robuustheid combineert, wordt nu ook de nieuwe identiteit van het merk geïntegreerd om nog meer mee te surfen op de “Nouvelle Vague”.

VEREENVOUDIGD GAMMA, VERBETERD AANBOD

 Het Nieuwe Arkana-gamma werd teruggebracht naar drie afwerkingen (Evolution, Techno en Esprit Alpine) en drie motoren: E-Tech full hybrid 145 en benzine mild hybrid 140 en 160.

Het commerciële beleid van Renault, gebaseerd op een gecontroleerde diversiteit van het gamma en lagere productie- en distributiekosten, betekent dat Nieuwe Arkana kan worden aangeboden tegen concurrentiële prijzen met een bijzonder aantrekkelijke cost of ownership.

Evolution

Vanaf de Evolution-versie, beschikbaar vanaf € 28.500 BTWi voor België is de navigatie standaard inbegrepen in het Renault EASY LINK-multimediasysteem. Dit systeem is ook draadloos compatibel met Android Auto en Apple CarPlay. Het digitale scherm op het dashboard heeft nog steeds een diagonaal van 7″, maar geeft nu informatie over een groter gebied weer.

Techno

Naast de sportbumper met aerodynamische lamellen in carrosseriekleur heeft de Techno-versie, verkrijgbaar vanaf € 31.000 (incl. btw) in België, 18-inch wielen die zijn overgenomen van de vorige R.S.-versies. Line en E-Tech Engineered. Het logo en de achterbelettering zijn getint in gesatineerd chroom.

Esprit Alpine

De Esprit Alpine-uitvoering begint bij € 35.100 voor België.

Naast de voorbumper in gesatineerd grijs onderscheidt deze afwerking zich aan de buitenkant door de specifieke badge in Schiste grijs omgeven door een hoogglanzend zwarte rand in de sierwieldop. Nieuwe 19″-velgen met een opengewerkt design geven Nieuwe Arkana een look die zowel standingvoller als sportiever is.

Binnenin zijn de zetels een mix van ECO TEP en suède, met een groter aandeel suède dan in de vorige topversies R.S. Line en E-Tech Engineered. De zetels hebben blauwe horizontale stiksels en een Alpine-logo op de rugleuning. De veiligheidsgordels onderscheiden zich ook door de aanwezigheid van twee blauwe strepen.

De deurpanelen en het stuurwiel hebben blauw-wit-rode stiksels, terwijl het gedeelte van het dashboard tegenover de voorpassagier een sobere, maar elegante afwerking met leisteeneffect heeft.

 

* Afwerking Evolution later verkrijgbaar op bestelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait