Nieuw onderzoek: de duurste landen om een EV op te laden

  • Denemarken en Italië binden voor de duurste landen om een elektrisch voertuig op te laden
  • Italië was ook het land waar je het minst bespaart in verhouding tot je brandstofrekening, vergeleken met per kilometer
  • Argentinië had zowel de goedkoopste kosten voor EV-laden als de meeste procentuele besparingen per kilometer rijden voor EV-gebruikers

 

Elektrische voertuigen worden algemeen beschouwd als milieuvriendelijker dan hun tegenhangers op benzine en worden vaak aangeprezen als goedkoper om te gebruiken.

Nieuw onderzoek van Compare the Market Australia keek naar brandstof- en elektriciteitsprijsgegevens voor 50 verschillende landen over de hele wereld en vergeleek ze om erachter te komen wie de beste deal heeft als het gaat om het opladen van hun nieuwe EV.

Uit het onderzoek bleek dat de duurste landen Denemarken en Italië waren (gelijk voor eerste), Duitsland, België, Litouwen en Oostenrijk (gedeeld vierde) en Nederland. De goedkoopste landen waren daarentegen Argentinië, Maleisië, India, de Verenigde Arabische Emiraten en Vietnam.

Denemarken en Italië kosten EV-rijders slechts US $ 7,49 aan elektriciteit per 100 km die ze rijden, vergeleken met $ 12,55 benzine per 100 km in Denemarken en $ 10,35 in Italië.

Daarentegen kosten EV’s in Argentinië slechts $ 0,46 per 100 km, terwijl benzinevoertuigen in het Zuid-Amerikaanse land $ 6,24 aan brandstof kosten voor 100 km rijden.

Over het algemeen was Europa van de onderzochte landen meestal een duurdere regio om een elektrisch voertuig op te laden, terwijl Azië over het algemeen goedkoper was.

Gemiddeld in alle onderzochte landen kosten EV’s $ 3,23 om op te laden voor elke 100 km die wordt gereden, terwijl een benzine-equivalent een bestuurder $ 9,18 per 100 km zou kosten. Dit betekent dat een EV gemiddeld slechts ongeveer een derde van de kosten kost om te tanken van een gelijkwaardig benzinevoertuig.

Uit de analyse van de markt bleek dat, afhankelijk van het land, EV-rijders overal van 27,63% tot 92,59% van hun brandstofrekening per kilometer bespaarden (vergeleken met een gelijkwaardig benzinevoertuig).

Meredith O’Brien, hoofd energie bij Compare the Market, zei dat het rijden met een EV een geweldige manier is om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd geld te besparen op uw brandstofrekening.

“Naast het besturen van een elektrisch voertuig om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, kunt u overwegen om waar mogelijk te investeren in betere thuisisolatie – zelfs door het gebruik van jaloezieën of gordijnen – uw kleding aan de lijn te drogen in plaats van in de droger en apparaten aan de muur uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn.”

O’Brien legde ook uit dat als je zonnepanelen hebt, het opladen van je EV overdag waar mogelijk kan helpen de elektriciteitskosten van het gebruik van een elektrisch voertuig te compenseren.

“Omdat mensen worstelen met de stijgende kosten van levensonderhoud, is het belangrijk dat ze rekening houden met al hun rekeningen wanneer ze geld proberen te besparen.”

Als u het volledige verhaal wilt bekijken en meer wilt weten over de gegevens, gaat u naar: https://www.comparethemarket.com.au/energy/features/electric-vehicle-charging-costs-per-country/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait