IAA MOBILITY in München: 5 redenen om de open ruimte van München te bezoeken

5.000 gratis tickets voor elk live openluchtconcert, 150 verschillende modellen beschikbaar voor gratis testritten, zes dagen Open Space, divers gezinsaanbod: de IAA MOBILITY verandert in een mobiliteitsfestival.

 

De tweede editie van de IAA MOBILITY toont de IAA Open Space in het centrum van München van 5 tot 10 september. Zes dagen lang kunnen bezoekers gratis een gevarieerde en innovatieve mobiliteitservaring ervaren. Hier zijn vijf redenen waarom een bezoek aan de IAA Open Space de moeite waard is:

 

  1. Sustainable Mobility Festival: Gelegen in het hart van München op verschillende centrale pleinen, tonen tal van exposanten hun visionaire mobiliteitsoplossingen. Verspreid over de meest prominente pleinen van de stad – van Ludwigstraße en Hofgartenstraße tot Odeonsplatz, Königsplatz, Wittelsbacherplatz, Max-Joseph-Platz, Marienplatz en Residenzhöfen – worden nieuwe innovaties uit de mobiliteits- en technologie-industrie getoond. Naast discussies over de toekomst van mobiliteit in het Citizens Lab, is er ook een divers muziekprogramma en culinaire hoogstandjes om van te genieten.

 

  1. Hands-on mobiliteitservaring: bezoekers hebben de mogelijkheid om verschillende voertuigen te testen, waaronder emissievrije modellen en innovatieve micromobiliteitsproducten. Met 150 verschillende modellen beschikbaar, zullen er zes in- en uitgangen in de Open Ruimte zijn. Het hoogtepunt van dit jaar is de fietstestbaan in de Engelse Tuin. Mis ook de meeslepende IAA MOBILITY Metaverse Experience op de Königsplatz in München niet.

 

  1. Future Talks in het Citizens Lab: Dit open forum op de Marienplatz nodigt uit tot discussies met experts uit verschillende vakgebieden. Onderwerpen richten zich op duurzame mobiliteitsprojecten en stedelijke ontwikkeling. Er zijn sessies en workshops met vertegenwoordigers uit de politiek, economie, wetenschap en cultuur. Thema’s: De toekomst van mobiliteit en hoe leefbare steden gezamenlijk kunnen worden ontworpen en tastbaar gemaakt. Het Citizens Lab biedt ook interactieve deelname, met literaire wedstrijden en filmavonden over mobiliteit, klimaatbescherming en stedelijke ontwikkeling.

 

  1. Kindvriendelijke mobiliteitservaringen: kinderen kunnen spelenderwijs de wereld van mobiliteit verkennen, deelnemen aan een speurtocht en de officiële IAA-mascotte, de eekhoorn LIAA, ontmoeten. De “Family Trail” biedt een speurtocht en 14 stations met spannende activiteiten. Na het succesvol afronden van minstens 4 stations wacht er zelfs een medaille: de LIAA-medaille.

 

  1. Muzikale hoogtepunten op de Königsplatz: Een gevarieerd programma wacht op bezoekers op de Königsplatz met dagelijks gratis openluchtconcerten van 5 tot 9 september. Zo spelen het Beierse duo Bruckner en de Münchense band KYTES dinsdag 05.09 uur. De volgende dag presenteert EnBW de HyperNight met Elif. Donderdag zal de Münchense singer-songwriter Levent Geiger charmeren met pianodeuntjes, gevolgd door de Duitse zangeres Leony met popmelodieën. Zaterdag treedt de Britse singer-songwriter Moss Kena op aan de Königsplatz, gevolgd door het Duitse producerscollectief Glockenbach, met de IJslandse muzikant ÁSDÍS. Elk concert biedt 5.000 gratis tickets, en toegang is alleen met een ticket. Ze kunnen gratis worden gereserveerd op de IAA MOBILITY-website zolang de voorraad strekt. Als afsluiting van de IAA Open Space op zondag is er een speciaal programma met de DONIKKL Crew voor kinderen. Ook de bekende presentator en verslaggever van “Checker Tobi”, Tobi Krell, zal zich ter plaatse verdiepen in op kennis gebaseerde vragen.

 

Voor gedetailleerde informatie en links naar de IAA Open Space en andere evenementen, bezoek onze website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait