Een (Soest-) dijk van een evenement!

Afgelopen weekend kon al wie van klassieke auto’s houdt weer zijn hart ophalen in het park van het kasteel van Soestdijk met het evenement ‘Wheels at the Palace’.

De omgeving is en blijft prachtig, het weer was aangenaam (niet zo heet als drie jaar geleden) en je kon je er opnieuw eindeloos vergapen aan schitterende oldtimers.

 

Het moet gezegd dat de organisatie zijn bezoekers extra verzorgt, vanop de parkings word je immers met oude Amerikaanse schoolbussen of Greyhound Cars (sfeer verzekerd) van en naar het Paleis gevoerd, no stress!

Eenmaal daar aangekomen is het snoepen van het lekkers dat er getoond wordt.

Uiteraard zijn er steeds de exclusieve auto’s en dan denk ik speciaal aan de Simca 9 Coupé de Ville met aluminium koetswerk ‘Filante’ (1954) van Figoni – een van de drie prototypes, deze komt uit de collectie Palmen – een zeldzame Lea-Francis, de Lancia Michelotti FF Felber, een prachtige Rometsch Beeskow (VW) uit 1956, een fameuze Sunbeam 2 Litre Grand Prix dubbelnokker jaargang 1922, een waardige Fiat 520 uit 1928 of ,voor de Lamborghini liefhebbers, een kleurig modeloverzicht aan de voet van het bordes van het Paleis.

Ondertussen schalden de Glenn Miller successen uit de luidsprekers en op het podium beval een strenge Sergeant Wilson de zangeressen van zijn Army Show voor de microfoon. Nostalgie puur…

Verderop in het park reden enkele waaghalzen intussen de ‘sprint’ met hun driftige rammelbakken, voorzien van het traditioneel leuke commentaar van de speaker.

Een niet te missen attractie!

Van de vorige edities hadden we onthouden dat ook de bezoekersparking vele juweeltjes telt: zo zagen we een zeldzame Mini Ogle, een prachtige Cadillac 60 Special (jaja, het vroege meesterwerk van Bill Mitchell) of een zelden geziene Studebaker Lark Wagonaire, een ontwerp van Brooks Stevens uit 1963 waarvan het openschuivend dak achteraan de reputatie had om niet perfect waterdicht te zijn…

Wie naast de oldtimers ook van recente supercars houdt, werd beloond met een expo van de Aston Martin Valkyrie, de DB12, de Maserati MC20 Cielo, de Ferrari 296 GTB en de nieuwste creaties van EV’s als Lucid, MG, Tesla, Zeekr enz.

Om af te sluiten, ik kan enkel beamen wat Frank Sinatra al zong, ‘It was a very good year…’

 

Tekst en Foto’s: Vincent Arpons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait