Een veld van auto’s weelderiger dan ooit voor de Spa Six Hours Endurance van 27 september tot 1 oktober .

De dertigste jubileumeditie van de Spa Six Hours staat voor de deur! Van 27 september tot 1 oktober biedt Roadbook fans van historische races een uitzonderlijke cocktail, maar ook een vernieuwd format. De puur sportieve debatten vinden plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag, wat betekent dat de Spa Six Hours Endurance, het vlaggenschip van de meeting, het laatste vuurwerk zal zijn!

En met ongeveer… honderd bemanningen klaar om het uit te vechten, het lijdt geen twijfel dat de Spa Six Hours Endurance 2023 net zo fel zal worden betwist als altijd! De Ford GT40, die 15 keer won in 29 edities, zal opnieuw de te kloppen auto zijn, want er zal… 20 van hen aan de start! Met een groot aantal grote namen, zoals Alex Brundle (de zoon van Martin Brundle), die zal samenwerken met Gary Pearson in de # 2, Andy Priaulx (voormalig wereld- en Europees toerwagenkampioen), die Miles Griffiths en Gordon Shedden (BTCC-cador) zal vergezellen in de # 14, Jimmie Johnson (zevenvoudig NASCAR-kampioen), Dario Franchitti (drievoudig Indy 500-winnaar, viervoudig IndyCar-kampioen) en Marino Franchitti in de #32, en Nicolas Minassian (tweevoudig 24 uur podiumfinisher), die de uitstekende Olivier Galant zal vergezellen in de #88!

De wereld van historisch racen is voor sommigen een specialiteit geworden, zoals blijkt uit het aantal sterke bemanningen dat ook in Ford GT40’s staat! De winnaars van vorig jaar, David Hart, Olivier Hart en Nicky Pastorelli, zullen opnieuw een gemeenschappelijke zaak maken in de # 8, terwijl ze zich voorbereiden om de degens te kruisen met Nikolaus Ditting en Sam Hancock , Jason Wright, Michael Gans en Andy Wolfe , Craig Davies, Chris Ward en Andy Newall , Richard Meins en Chris Lillingston Price , Shaun Lynn, Maxwell Lynn en Andrew Haddon (#10), Andy Willis en Rob Hall (#15), Kyle Tilley, Martin Stretton en Nicolas Minassian voor een tweede keer (#18), Oliver Bryant en James Cottingham (#21), Christian Glasel en Seb Perez (#24), Tony Wood en Will Nuthall (#25), Marcus Graf von Oeynhausen en de Belg Nico Verdonck (#30), Maxime Guenat, Dominique Guenat en Yvan Mahé (#50), en niet te vergeten de Belg Olivier Muytjens, die Brice Pineau en Greg Audi (#20) zal vervoegen. Met andere woorden: de crème de la crème van historische ontmoetingen!

De concurrentie komt wederom van de Jaguar E-Type en de Shelby Cobra en Cobra Daytona. Bij de Britse katachtige zal Emanuele Pirro (vijfvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans) samen met de Katarina Kyvalova de #34 aangaan. Ook het bekijken waard zijn Halusa’s vader en zoon, Martin en Lukas, die worden vergezeld door de Britten Alex Ames (# 17), Armand Mille, Yves Scemama en Guillaume Mahé (# 31), Jon Minshaw, Jack Minshaw en Phil Keen (# 33), John Clark (op een Lightweight-versie, # 39), de Belgen Vincent Gaye en Joe Twyman (semi-lichtgewicht, # 71), William Paul en Rory Butcher (idem, #173), maar ook Steve Osborne, Rob Smith en Chris Ward (#188).

Om het imago van Carroll Shelby te eren, kunnen we rekenen op Jeremy Cottingham en Harvey Stanley (Cobra Daytona, #36), Michael Hinderer, Christian Traber en Lando Graf Von Vedel (#Cobra, #43), Alexander Kolb en Frank Stippler (winnaar van de 24 uur van Spa en de Nürburgring, Cobra, #65), enzovoort.

Kijk over de verte uit voor die duivelse Colin Chapman-kinderen, de Lotus Elan 26R’s, waarvan sommige sterke bemanningen hebben, met Michael Schryver, Will Schryver en Marcus Weller in een Shapecraft-versie, Lando, Alexis en Christian Graf Von Vedel (# 46), Roderick, Patrick en Rory Jack (# 63), Katsu Kubota, Andy Middlehurst en Richard Bradley (# 70), Simon Evans en James Littlejohn (# 75), Nick Matthews en Miles Griffiths (#472), of Sam Tordoff, John Tordoff en Andrew Jordan (#600)!

Naast deze legendarische auto’s zijn er nog tal van andere must-sees, waaronder de Gilbern 1800 GT, Shelby Mustang 350 GT, Aston Martin DB4 GT (inclusief de beroemde DP214), TVR Griffith en Grantura, Ginetta G4R, Ford Mustang, Falcon Sprint (met Vanina Ickx in #100!) en Galaxie 500XL, Porsche 911 2 liter, MG B, Morgan +4, Marcos 1800 GT, Triumph TR4 en zelfs een Abarth 1000 TC! Er is dus voor ieder wat wils…

De kwalificatie voor de Spa Six Hours Endurance vindt plaats op vrijdag tussen 19.15 en 20.45 uur, terwijl de 30e editie van deze prestigieuze race op zaterdag om 15.50 uur van start gaat en om 21.50 uur eindigt…

Er gaat wat sport zijn!

Spa Six Hours – 27.09.22 – 01.10.22
The Sound of History

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait