De nieuwe 100% elektrische EM90 premium-MPV breidt de Volvo Cars-portfolio verder uit

De Volvo EM90, onze nieuwe 100% elektrische premium-MPV, is niet alleen ontworpen als comfortabele woonkamer voor onderweg, en een auto die ruimte biedt om te leven met familie en vrienden. Het is ook een auto die de aantrekkingskracht van Volvo Cars vergroot en aan nog meer behoeften van klanten voldoet.

 

De Volvo EM90 bewijst dat we in staat zijn om te innoveren en aan specifieke markteisen te voldoen. De populariteit van het MPV-segment (multi-purpose vehicle) is de afgelopen jaren enorm toegenomen, vooral in veel delen van Azië. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom de Volvo EM90 eerst naar China, de grootste automarkt ter wereld, komt.

 

Na de onthulling van de Volvo EX30 eerder dit jaar, de al bekroonde en volledig elektrische kleine SUV, is de Volvo EM90 de tweede uitbreiding van onze productportefeuille in korte tijd. Zowel de Volvo EX30 als de Volvo EM90 zullen ons helpen om nieuwe doelgroepen te bereiken, een groter deel van de wereldwijde automarkt te bestrijken en grotere winstvolumes te realiseren.

 

De Volvo EM90 versterkt ook ons engagement om tegen 2030 alleen nog volledig elektrische auto’s te maken. De komende jaren zullen we een volledige generatie nieuwe, 100% elektrische Volvo’s op de markt brengen, die voldoen aan alles wat onze klanten van een Volvo verwachten, zonder emissies.

 

Deze vernieuwde productportefeuille zal er niet alleen voor zorgen dat we tegen 2030 wereldwijd alleen nog volledig elektrische auto’s verkopen, een belangrijk onderdeel van onze verbintenissen rond duurzaamheid. Hij maakt ook deel uit van ons traject naar rendabele groei en ons streven om marktleider te worden op het gebied van duurzame mobiliteit.

 

“Met de Volvo EM90 brengen we het erfgoed en leiderschap van Volvo Cars op het gebied van veiligheid naar het interessante nieuwe elektrische MPV-segment,” aldus Jim Rowan, CEO bij Volvo Cars. “Het biedt ons de mogelijkheid om een nieuwe marktvraag aan te boren die we nog niet eerder hebben onderzocht en maakt het merk Volvo aantrekkelijker voor meer mensen.”

 

Een lange traditie van veelzijdigheid

Hoewel het MPV-segment nieuw is voor ons, is het concept veelzijdigheid verre van onbekend terrein. Sterker nog, de Volvo Duett uit 1953 werd specifiek ontwikkeld als een veelzijdige en ruime auto, lang voordat er formeel sprake was van het MPV-segment.

 

De Duett, die dit jaar zijn 70e verjaardag viert, is een hoogtepunt in ons rijke erfgoed en is vandaag nog steeds een van de meeste gewilde Volvo’s bij verzamelaars en liefhebbers. Hij was populair bij gezinnen en ondernemers in Scandinavië en de Verenigde Staten.

 

Later inspireerde de Duett onze wereldberoemde breaks, en hij was ook een grote inspiratiebron voor onze ontwerpers toen ze aan de Volvo EM90 begonnen te werken.

 

Of u nu een praktische bedrijfswagen voor uw zaak zocht of een ruime gezinswagen die ook als slaapruimte gebruikt kon worden tijdens het kamperen, er was een Duett-variant voor veel verschillende scenario’s. Zijn naam, die ‘twee auto’s in één’ betekent, zegt eigenlijk alles.

 

Lees in deze blogpost meer over de functies in de Volvo EM90 en waartoe hij in staat is.

 

Een belangrijk nieuw segment

De Volvo EM90 is een belangrijke aanvulling van onze portefeuille van volledig elektrische wagens en zal onze positie als een van de snelst groeiende merken in het premium-segment van zuiver elektrische wagens ondersteunen. Hoewel het premium-MPV-segment in China vandaag vrij klein is, is het toch belangrijk. En met de Duett in het achterhoofd dient onze Volvo EM90 premium-MPV een dubbel doel voor zijn klanten.

 

Wanneer de auto niet wordt gebruikt voor familie-uitjes, kan hij dienst doen als een directiewagen die de ultieme comfortabele omgeving biedt voor vergaderingen en zakelijke gesprekken. Kortom: de Volvo EM90 is een geweldige nieuwe optie voor klanten die op zoek zijn naar veiligheid en een ruime, veelzijdige en comfortabele premiumervaring onderweg.

 

De Volvo EM90 komt eerst naar China en kan nu vooruitbesteld worden voor klanten in China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait