15e Love Bugs Parade

“Driven by Love” Zondag 11 februari 2024

 

Sinds 2009 brengt de Love Bugs Parade elk jaar (behalve in 2021) een bonte verzameling Volkswagen Kever- en Beetle-fans samen voor een korte rit over prachtige Brabantse wegen, met vertrek aan het museum Autoworld.
2024 is geen uitzondering.
Maar uitzonderlijk genoeg wordt de karavaan dit jaar geleid door een VW-Porsche. Vreemd? Niet echt, en kenners zullen beslist een vermoeden hebben waarom …

 

Enerzijds creëerde professor Ferdinand Porsche in 1937 de eerste Volkswagen, de Kever. En anderzijds bouwde zijn zoon Ferry de eerste Porsche-sportwagen, de roadster 356. Daarvoor was hij vertrokken van een Kever, die hij voorzag van een totaal ander koetswerk en een volledig nieuwe motor.
In het kader van de tentoonstelling “Porsche – Driven by Dreams” die nog tot eind februari in Autoworld loopt, heeft de Love Bugs Parade dit jaar gekozen voor de toepasselijke naam ‘Driven by Love’.
De band tussen beide merken is even sterk als die tussen vader en zoon Porsche. Vandaar de keuze voor een VW-Porsche.
Het spreekt voor zich dat de Love Bugs Parade, genoemd naar de Dolle Kever-film The Love Bug uit 1968, een jaarlijkse knipoog is geworden naar Valentijn, het feest van de verliefden.
En de mensen die verliefd zijn op hun Kever komen elk jaar massaal uit alle hoeken van België, maar ook uit Nederland, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg, naar Brussel afgezakt – weer of geen weer – om deel te nemen aan dit uiterst gezellige, warme (én gratis) evenement, dat de emoties weerspiegelt die hun autootje opwekt.

Vanaf 10 uur is het verzamelen geblazen op de esplanade van het Jubelpark. Aan de receptie van Autoworld krijgen de ingeschreven eigenaars (*) hun rallyplaat, hun roadbook en hun toegangsticket tot het museum en de tijdelijke tentoonstelling  « Porsche – Driven by Dreams ».

De start wordt gegeven om 14 uur, waarna zo’n 300 Kevers, Beetles en VW-busjes onder een vrolijk concert van getoeter en gejuich worden losgelaten richting de Meroderotonde en de Tervurenlaan om de route te volgen die in het roadbook beschreven staat. De aankomst is gepland vanaf 15.30 uur, waarna alle deelnemers worden uitgenodigd om bij een hapje en een drankje bij te praten in het museum.

(*) Inschrijving uitsluitend via dit formulier. Haast je, want de plaatsen zijn beperkt (maximaal 250 deelnemers).

 

Iedereen is welkom op de esplanade van het Jubelpark om de auto’s te komen bewonderen en vóór de start de buitengewone sfeer te proeven.
Als de auto’s terug zijn, is een bezoek aan Autoworld een absolute must! Om en bij de 250 historische voertuigen en een adembenemende tijdelijke tentoonstelling wachten op de bezoekers, tot groot jolijt van jong en oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait