“smart is electric is smart”

“smart is electric is smart”

Het ziet er naar uit dat 2024, dan toch de doorbraak zal zien van de elektrisch aangedreven  auto in Vlaanderen, België en dat is begrijpelijk als je de evolutie ziet van de techniek en de mogelijkheden die de markt nu bieden. Het budget dat de Vlaamse overheid had voorzien om de aankoop van “batterij” auto’s te stimuleren is blijkbaar al opgesoupeerd. ( 5000€ voor de auto met een kostprijs van minder dan 40.000€) Dat is ook niet verwonderlijk als je ziet wat er momenteel op de markt word aangeboden. Bovendien is de zwakke schakel het voorzien van voldoende laadinfrastructuur stilaan opgelost en vind je zowat overal laadstation of laadpalen.  Eén van de nieuwkomers die in de Belgische showrooms te vinden zal zijn, die smart u kan aanbieden is de  smart #3.

 

SUV-coupé roept grote emoties op: uitstekende prestaties en dynamisch design

De #3 zet het premium EV-segment in beroering als een sportieve SUV-coupé. Met zijn atletische rondingen en krachtige “haaienneus” onderscheidt hij zich als een tijdloos elegante metgezel voor dagelijks gebruik. De look wordt gecompleteerd door de brede a-vormige grille en slanke LED-koplampen. De grote 19-inch wielen vullen de sportieve look aan en in BRABUS-uitvoering heeft de #3 zelfs 20-inch velgen. Het panoramische halodak verbindt de omgeving met het interieur van de auto om een gastvrije sfeer te creëren.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo, maar de #3 is 4,40 meter lang. Dat komt omdat het gewelfde profiel en de beperkte hoogte je de afmetingen doen vergeten Dit is dus niet alleen de coupéversie van de #1, die nu al een tijdje in ons landje rondrijdt. De smart #3 biedt nog meer ruimte voor de achterpassagiers, zowel wat knieën als hoofdruimte betreft. De sfeer aan boord is ook nogal sportief, met een grote console die de voorpassagiers scheidt, wat doet denken aan een coupé, en stoelen die 3 centimeter lager zijn geplaatst dan bij de #1. Uiteraard is er een geconnecteerd multimediasysteem, met een  presentatie die afwijkt van wat we elders kennen.

 

Het sportieve exterieur wordt weerspiegeld in de prestaties van de Smart #3: het piekvermogen varieert van 200 kW op vier lijnen tot 315 kW in de BRABUS, waarmee een benchmark in het marktsegment wordt gezet.  Motoren en accu’s, die ook identiek zijn aan die van de Volvo EX30. De basisversie en de daaropvolgende uitvoeringen gebruiken één motor van 272 pk, wat al heel royaal is. Meer dan genoeg in ieder geval om het forse gewicht van 1,7 tot 1,8 ton, dat nooit voelbaar is, goed te maken. Deze smart 3 profiteert ook van iets stevigere vering en een chassis dat iets dichter bij de grond ligt, wat zorgt voor een dynamischer rijgedrag dat een waar genoegen is om mee te rijden. Hij wordt zelfs ronduit opwindend in de uitvoering Brabus, met een vermogen dat is opgevoerd tot 428 pk. Er is ook een rijmodus met dezelfde naam om het beste uit het chassis en de motor te halen, met een tijd van 0 naar 100 km/u van slechts 3,7 seconden!     De acceleratie varieert van 5,8 seconden tot 3,7 seconden. In minder dan 30 minuten is de #3 opgeladen van 10 tot 80 procent en klaar voor gebruik.

 

Soepele rijervaring dankzij state-of-the-art software met responsieve OTA-updates

 

Dankzij de moderne softwareomgeving is de smart #3 een intelligente metgezel in het dagelijks leven en ondersteunt hij de bestuurder met een intuïtief ecosysteem voor het rijden. Dit omvat verschillende systemen als onderdeel van de Smart Pilot Assist, zoals een snelwegassistent (HWA) en automatische parkeerassistent (APA). De smart #3 beschikt ook over Android Auto en Apple CarPlay2, waarmee bestuurders smartphonefuncties en apps naar het infotainmentdisplay kunnen brengen. Om ervoor te zorgen dat het systeem altijd up-to-date is, implementeert smart constructieve feedback en is het in staat om snel functies te ontwikkelen en met korte tussenpozen over-the-air (OTA) updates te publiceren die direct door de gebruiker kunnen worden geïmplementeerd zonder een bezoek aan het servicecentrum. In 2023 zijn er al vier OTA-updates succesvol uitgerold voor smart #1 klanten.

 

Pro aangekondigd als vijfde lijn van smart #3

In de loop van december  kondigde smart ook nieuws over lijnen aan: naast de BRABUS, 25th Anniversary Edition, Premium en Pro+ komt er een vijfde #3-lijn. De Pro vormt een aanvulling op het portfolio als een aantrekkelijke instapoptie voor stadsbestuurders die op zoek zijn naar een bijzonder aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn piekvermogen van 200 kW accelereert de Pro in slechts 5,8 seconden van 0 naar 100 km/u. Net als de andere lijnen beschikt de Pro ook over een uitgebreide lijst met functies om een soepele en gemakkelijke rijervaring te garanderen met zijn 9,2-inch full HD-instrumentenpaneel en 12,8-inch Full HD Center-touchscreen voor infotainment.

Basisprijzen beginnen bij  +/- 37.500€ tot de sportieve Brabusversie die net onder de 50.000€ blijft.  Alle info vind u op Be.smart.com.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait