EEN NIEUWE REEKS PUNTEN VOOR DS AUTOMOBILES TIJDENS DE DIRIYAH E-PRIX!

  • Na de pole position en het podium van Jean-Eric Vergne een dag eerder, pakten DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT nog meer belangrijke punten in de race van zaterdag
  • Stoffel Vandoorne kwam als vijfde over de finish, terwijl Jean-Eric Vergne als achtste over de finish kwam
  • Na de derde race van het jaar staat DS PENSKE op een uitstekende tweede plaats in het teamklassement, terwijl Jean-Eric Vergne in de top drie van het rijderskampioenschap staat

 

Met Jean-Eric Vergne op pole en een tweede plaats in de Diriyah-race van vrijdag, keerden de DS PENSKE-coureurs op zaterdag terug naar het circuit van Saoedi-Arabië voor de tweede race van de double-header. Deze keer kwalificeerden zowel Jean-Eric Vergne als Stoffel Vandoorne zich voor de duels. De Belg stond als vierde op de grid, terwijl de Fransman vanaf de achtste plaats startte.

De grid van zaterdag zag er iets anders uit dan de startvolgorde van vrijdag, wat nog een element van intriges aan de start toevoegde. Stoffel Vandoorne en Jean-Eric Vergne behielden meteen hun respectievelijke vierde en achtste plaats en vochten in de kopgroep. De volgorde bleef vast totdat de aanvalsmodus werd geactiveerd: hoewel de gaten klein waren, was het nog steeds moeilijk om plaatsen goed te maken door van de ideale racelijn af te wijken.

Vandoorne vestigde zich als vijfde, in de slipstream van het leidende kwartet, terwijl JEV tussen de zevende en negende plaats werd geplaatst, voordat hij uiteindelijk de punten voor de achtste plaats aan de finish pakte.

Als gevolg hiervan staat DS PENSKE nu op de tweede plaats in het teamklassement na een sterke puntenoogst in Diriyah, terwijl Jean-Eric Vergne zijn derde plaats in het rijderskampioenschap consolideert.

Het ABB FIA Formula E World Championship wordt half maart hervat in de Braziliaanse stad Sao Paulo.

 

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance:

“Het was een positief weekend voor het DS PENSKE-team. Pole position en tweede plaats in Race 1, gevolgd door een vijfde en een achtste plaats in Race 2, leveren ons een aantal uitstekende punten op voor zowel het rijders- als het teamkampioenschap. We kwamen hier met het doel om seizoen 9 te verbeteren en op het podium te komen, en dat is precies wat we deden. Het harde werk dat in de winter aan de DS E-TENSE FE23 is verricht, heeft goede resultaten opgeleverd, maar we weten dat er nog genoeg werk aan de winkel is. We gaan het beste maken van de lange kloof tot Brazilië om hard te werken en nog dichter bij onze tegenstanders te komen. Nu gaan we vanuit Saoedi-Arabië naar huis met een tweede plaats in het teamkampioenschap, dat geeft ons een enorme motivatie!”

 

Jean-Eric Vergne, Formule E-kampioen van 2018 en 2019:

“Het was geen gemakkelijke race, want we moesten ons een weg naar voren vechten en inhalen is hier verre van gemakkelijk. Vanaf dat moment was het moeilijk om het beter te doen. Samen met Stoffel hebben we in beide races veel punten gescoord en in vergelijking met vorig jaar rond deze tijd heb ik al veel meer kampioenschapspunten gescoord. Ik ben erg blij met de prestaties die we tot nu toe hebben laten zien en het gevoel binnen het team is erg goed. We kwamen hier om aan te vallen, wat we deden, en ik denk dat het beste nog moet komen. Bedankt aan het hele team voor deze geweldige start van het seizoen!”

 

Stoffel Vandoorne, 2022 Formula E champion:

“Vandaag was een veel betere dag voor ons. Zoals iedereen weet, is de kwalificatie erg belangrijk en deze keer zijn we er goed doorheen gekomen. Qua racetempo komen we nog steeds een klein beetje tekort in vergelijking met degenen helemaal vooraan, maar we waren in staat om sterk te presteren en we hebben dit weekend een behoorlijk goede puntenoogst behaald.”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles toetrad tot de Formule E:

  • 108 wedstrijden
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 48 podia
  • 23 pole posities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait