De nieuwe MINI Cooper met benzinemotor: de nieuwe MINI Cooper C en de nieuwe MINI Cooper S.

De vijfde generatie van de MINI Cooper staat voor eenvoud op zijn meest charismatische manier. Typische MINI proporties roepen de geschiedenis van het merk op. Samen met de opvallende grille geven ze het nieuwe model zijn eigen gezicht. Minimalistisch design, digitale innovaties en een meeslepende gebruikerservaring zijn de kenmerken van het interieur.

“Bij MINI betekent ‘Power of Choice’ dat we naast volledig elektrische MINI modellen ook modellen aanbieden zoals de nieuwe MINI Cooper met benzinemotor. De auto is ideaal voor alle mensen die een klassieke MINI 3-deurs willen rijden en de traditionele prestaties en het karakteristieke geluid van een verbrandingsmotor waarderen,” zegt Stefanie Wurst, hoofd MINI.

In het interieur ligt de nadruk op typisch MINI, minimalistisch design en nieuwe materialen. Technische innovaties zoals het MINI Operating System 9, de nieuwe MINI Experience Modes en een groot aantal digitale functies zorgen voor een meeslepende gebruikerservaring.

Twee krachtige aandrijvingsvarianten.

Met een vermogen van 150 kW/204 pk is de viercilinder motor van de MINI Cooper S (gecombineerd brandstofverbruik: 6,7 – 6,1 l/100 km, gecombineerde CO2-uitstoot: 150 – 138 g/km volgens WLTP) accelereert in 6,6 seconden van 0 naar 100 km/u met een maximumkoppel van 300 Nm. De 115 kW/156 pk sterke driecilindermotor van de MINI Cooper C (gecombineerd brandstofverbruik: 6,5 – 5,9 l/100 km, gecombineerde CO2-uitstoot: 146 – 133 g/km volgens WLTP) levert een koppel van 230 Nm en accelereert de auto in 7,7 seconden van 0 naar 100 km/u.

De MINI Cooper is uitgerust met een ophangings- en dempingssysteem dat is ontworpen voor een wendbaar rijgedrag. De nauwkeurige, typische MINI besturing in combinatie met krachtige remmen zorgt voor veel rijplezier, veiligheid en comfort.

Het exterieur: inclusief cultstatus.

Met zijn puristische design en compacte silhouet is de MINI Cooper de belichaming van het basisidee van het merk: maximaal rijplezier met een minimale ecologische voetafdruk. Het hedendaagse minimalisme van het nieuwe design kenmerkt de heldere oppervlakken van de carrosserie. Korte overhangen en een korte motorkap contrasteren met de lange wielbasis, waardoor de auto typische MINI proporties heeft.

Aan de voorkant definieert de nieuwe achthoekige grille met zijn filigrane contouren het karakteristieke gezicht van de MINI Cooper nog meer. De kleinste radarsensor van BMW Group tot nu toe is geplaatst op de horizontale stijl tussen de luchtinlaten. In totaal 12 ultrasone sensoren in de MINI Cooper ondersteunen de rijhulpsystemen en verhogen de rijveiligheid.

Horizontale LED-dagrijverlichting onderstreept het nieuwe uiterlijk in de standaarduitvoering. Het opvallende uiterlijk wordt verder versterkt door drie selecteerbare lichtsignaturen voor de dagrijverlichting van de MINI LED koplampen en de vernieuwde matrix achterlichten.

Alle drie selecteerbare lichtsignaturen beginnen en eindigen met een speciaal georkestreerde welkomst- of afscheidsanimatie.

Het interieur: klassiek, innovatief, MINI.

Het elegante, minimalistische interieurdesign van de MINI Cooper is geïnspireerd op de klassieke Mini. Het nieuwe stuurwiel, het ronde OLED Display, de typische MINI toggle bar en het tweekleurige dashboard van textiel creëren een ruimtelijk gevoel in de cockpit. Strakke lijnen zijn het kenmerk van het moderne interieur met zijn royale hoeveelheid ruimte. Het glazen panoramadak draagt bij aan de lichte en vriendelijke sfeer. Door de achterbank neer te klappen in een verhouding van 60:40 kan de bagageruimte flexibel worden uitgebreid van 210 liter tot een volume van maximaal 800 liter.

De belangrijkste rijfuncties (parkeerrem, versnellingspook, start/stop-toets, schakelaar voor ervaringsmodus, volumeregeling) zijn direct toegankelijk via de kenmerkende schakelbalk. De versnellingspook in de middenconsole maakt plaats voor de nieuwe Wireless Charging Shelf 2.0, hier kunnen smartphones worden opgeborgen en draadloos worden opgeladen.

De MINI Interaction Unit in de MINI Cooper cockpit is dichter bij de bestuurder geplaatst. De diameter van het dunne OLED-display met hoge resolutie en hoogwaardige glasrand is 240 mm. De bedieningslogica is vergelijkbaar met die van een smartphone en kan intuïtief worden bediend door aanraking.

Relevante voertuiginformatie, zoals snelheid en brandstofverbruik, wordt bovenin het scherm weergegeven. In het hoofdmenu zijn de functies horizontaal gerangschikt als widgets en kunnen ze worden geselecteerd door te vegen en aan te raken. In het onderste gedeelte van het OLED-scherm kunnen de menu-items Navigatie, Media, Telefoon en Klimaat op elk moment direct worden geselecteerd.

Digitale innovaties voor een meeslepende gebruikerservaring.

Als onderdeel van de optionele MINI Experience Modes stralen twee projectoreenheden verschillende verlichte graphics op het dashboard. Het samenspel van visueel design, sfeerverlichting en geluidsdesign verandert het uiterlijk van de cockpit en opent nieuwe mogelijkheden om de MINI Cooper te personaliseren.

Elke modus heeft zijn eigen dynamische achtergrond en kan worden geselecteerd op basis van de persoonlijke voorkeuren van de bestuurder. In de persoonlijke modus kan via de MINI app een persoonlijke foto worden ingesteld als achtergrond van het display. De dominante kleuren van de foto worden dan als verlichte grafische elementen op de textieloppervlakken van het dashboard en de deurpanelen weergegeven.

Rij veilig, kom ontspannen aan.

De nieuwe MINI Cooper biedt talrijke rijhulpsystemen voor veilig en comfortabel rijplezier. De Safe Exit-functie bewaakt standaard het gebied rond de geparkeerde auto en waarschuwt naderende weggebruikers voordat het portier wordt geopend. De functie vertraagt niet alleen het ontgrendelen van de portieren, maar maakt ook gebruik van lichtsignalen buiten de auto om te waarschuwen voor een mogelijke aanrijding.

Op de weg biedt het MINI Navigatiepakket optioneel ondersteuning met 3D visualisatie en Augmented View, toont het de actuele verkeerssituatie, geeft het informatie over parkeermogelijkheden inclusief digitale betaalopties, en nog veel meer. Assistentiefuncties op basis van camera’s en radar verhogen de veiligheid door het sturen en het houden van de rijstrook te ondersteunen als onderdeel van het uitgebreide Driving Assistant Plus pakket. Automatische snelheids- en afstandsregeling maken rijden in de stad nog comfortabeler.

Zeg gewoon “Hey MINI” om de MINI Intelligent Personal Assistant (IPA) op het OLED-display te activeren. Er verschijnt dan een 3D visualisatie in de vorm van een “auto” avatar of de digitale MINI metgezel “Spike”. In interactie met de MINI IPA kan de bestuurder met zijn stem een groot aantal opties bedienen, zoals navigatie, telefonie, entertainment en andere functies van de auto.

De innovatieve MINI Digital Key Plus functie maakt van de smartphone de autosleutel via de MINI app. De welkomstanimatie van de voor- en achterlichten begint zodra de bestuurder zich op minder dan drie meter afstand bevindt; de portieren worden ontgrendeld zodra de bestuurder zich op minder dan anderhalve meter afstand bevindt. Deze comfortabele voertuigervaring kan digitaal worden overgedragen aan verschillende gebruikers, inclusief hun persoonlijke voertuiginstellingen.

Vier uitrustingsvarianten voor een individuele look.

De nieuwe uitrustingsvarianten Essential, Classic, Favoured en JCW bieden een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden. Afhankelijk van de uitvoering zijn de nieuwe MINI Cooper C en MINI Cooper S verkrijgbaar met verschillende lak- en interieurkleuren.

De kleuren kunnen worden gecombineerd met een van de vier dakkleuren en zorgen voor een verscheidenheid aan contrasten. Een exclusieve optie in combinatie met het speciale uitrustingspakket is het Spray-Tech design van het opvallende Multitone dak. Dit heeft een driekleurig kleurverloop. Nieuwe, aerodynamisch geoptimaliseerde ontwerpen zijn beschikbaar voor de 16-inch tot 18-inch aluminium velgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait