ALPINE MOTORSPORTS START SEIZOEN 2024 MET GEMEENSCHAPPELIJKE PRESENTATIE VOOR FORMULE 1 EN ENDURANCE

  • Alpine Motorsports heeft vandaag zijn autosportseizoen 2024 gelanceerd en deed dat uitzonderlijk met een gezamenlijke officiële voorstelling van zijn programma’s voor het Wereldkampioenschap Formule 1 en Endurance.
  • Bruno Famin, directeur van Alpine Motorsports, onthulde beide projecten aan de pers, partners en speciale genodigden.
  • Formule 1-piloten Esteban Ocon en Pierre Gasly bespraken hun ambities voor hun tweede opeenvolgende campagne als racepiloten voor het BWT Alpine F1 Team.
  • Matt Harman, technisch directeur van Enstone, gaf uitleg bij de agressieve filosofie van de A524, de eenzitter van het BWT Alpine F1 Team voor 2024, die later deze maand het circuit opgaat in Bahrein.
  • Bruno Famin en Philippe Sinault stelden de Hypercar A424 voor aan de zijde van de bemanningen van wagens nr. 35 en nr. 36, met bovenaan de affiche Mick Schumacher in de Hypercar-categorie van het FIA WEC-kampioenschap.
  • De A424 vliegt volgende week naar Qatar voor de Proloog en de eerste wedstrijd van het seizoen.
  • De twee livreien belichamen het autosporterfgoed van Alpine met de emblematische blauwe kleur en inspiratie van de hedendaagse kunstenaar Felipe Pantone.
  • Het BWT Alpine F1 Team onderstreepte de waardevolle steun van zijn Titelpartner BWT, zijn Premiumpartners BP, Castrol en Renault E-Tech, en zijn nieuwe Officiële Tijdwaarnemer, H. Moser & Cie. Ook de indrukwekkende lijst van officiële, technische en essentiële leveranciers werd in de verf gezet.
  • Luca de Meo, CEO van Renault Group, en Philippe Krief, CEO van Alpine, waren eveneens aanwezig in Enstone om het autosportengagement van Renault via zijn merk Alpine te bevestigen.

Alpine Motorsports presenteerde vandaag zijn wagens voor seizoen 2024 van de FIA-Wereldkampioenschappen Formule 1 en Endurance tijdens een gezamenlijke lancering in het teken van de autosport op zijn site in Enstone (Verenigd Koninkrijk).

In de Formule 1 maakt het BWT Alpine F1 Team zich op voor een recordcampagne van vierentwintig races met Esteban Ocon en Pierre Gasly aan het stuur van de nieuwe A524, die volledig werd herwerkt volgens een agressieve ontwerpfilosofie om zijn potentieel de komende twee seizoenen te maximaliseren. Esteban en Pierre vormen voor het tweede jaar op rij een 100% Frans en Normandisch duo. Beide racepiloten worden bijgestaan door Jack Doohan, die in 2024 opnieuw werd aangesteld als reservepiloot.

In het WEC-kampioenschap begint Alpine als officieel team aan zijn eerste seizoen in de koninginnendiscipline ‘Hypercar’ met de A424, een prototype dat werd toevertrouwd aan twee teams, waarvan er één Mick Schumacher verwelkomt als piloot. De Duitser rijdt zijn eerste ronden in het FIA-Wereldkampioenschap Endurance. Mick vervoegt de ervaren piloten Nicolas Lapierre en Matthieu Vaxiviere in nummer 36. In de zusterwagen met nummer 35 sluiten rekruten Ferdinand Habsburg en Paul-Loup Chatin zich aan bij de jonge belofte Charles Milesi, die zijn tweede jaar met de renstal zal rijden. Jules Gounon werd aangesteld als reservepiloot voor seizoen 2024.

De livreien van de A524 en A424 zijn modern, opvallend en sterk geïnspireerd op het partnerschap van Alpine met de hedendaagse kunstenaar Felipe Pantone. Dit unieke en sprankelende design heeft een hart van zwart, in de verf gezet door levendige motieven in Bleu Alpine. Zo draagt het bij tot de identiteit van Alpine Racing in de autosport. BWT begint zijn derde jaar als titelpartner van de F1-renstal, en het iconische en wereldberoemde roze is eens te meer sterk aanwezig op de A524. Acht wedstrijden lang wordt dat roze de dominante kleur van de wagen, als bevestiging van de hechte banden tussen Alpine en het waterbedrijf uit Mondsee, dat zich inzet om het gebruik van wegwerpplastic wereldwijd te verminderen.

Naast BWT verwelkomt het Alpine F1 Team bij de lancering van het nieuwe autosportseizoen trots zijn solide portfolio van trouwe partners, met onder meer de Premiumpartners BP, Castrol en Renault E-Tech, die in 2024 werden vervoegd door H. Moser & Cie. Als officiële tijdswaarnemer is H. Moser & Cie ook aanwezig op de A424, net als Elf.

Luca de Meo, CEO van Renault Group, en Philippe Krief, CEO van Alpine, waren eveneens aanwezig om het autosportengagement van Renault via zijn merk Alpine te bevestigen.

De A424 vliegt in de komende dagen naar Qatar voor de Proloog en de eerste race op zijn kalender. Parallel daarmee lanceert de A524 op 20 februari zijn circuitcampagne met een shakedown, gevolgd door drie dagen preseizoenstests in Bahrein van 21 tot 23 februari en de start van het seizoen een week later, eveneens in Sakhir.

Bruno Famin, directeur van Alpine Motorsports en team principal van het BWT Alpine F1 Team: “Dit is een belangrijk moment voor Alpine Motorsports, waarop we samenkomen om de programma’s voor seizoen 2024 officieel voor te stellen. Het is zeker uniek om de Formule 1-bolide A524, de Hypercar A424 en alle piloten in één ruimte samen te hebben terwijl beide projecten zich voorbereiden op een ongetwijfeld goed gevuld en intens seizoen 2024. Dat we de twee echte wagens hier vandaag kunnen zien, getuigt van al het harde werk dat onze duizenden getalenteerde medewerkers achter de schermen leveren in onze fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De volgende stap in ons parcours bestaat erin om alles uit te rollen op het circuit, om de operationele uitmuntendheid op alle niveaus te optimaliseren en om de dynamiek en mentaliteit van al onze teams te verbeteren. We kijken er allemaal naar uit om het werk voort te zetten en bij te dragen tot het succes van de naam Alpine.” 

 

Philippe Sinault, Team Principal van het Alpine Elf Endurance Team: “We schrijven nieuwe pagina’s in de Endurance-geschiedenis van Alpine. We moeten nederig maar ambitieus zijn voor dit project. We hebben grote veranderingen doorgemaakt en een enorme stap vooruit gezet als team. Samen met onze piloten onze Hypercar voor seizoen 2024 onthullen is echt een bijzonder moment. We moeten leren om dit technische pakket te gebruiken, te steunen op de ervaring van onze piloten, betrouwbaar te zijn en uiteraard de races uit te rijden. Het is naar mijn mening moeilijk om te zeggen of we dit jaar al zullen winnen, maar met alles wat we hebben opgezet, zullen we snel op zoek gaan naar goede resultaten.” 

 

Matt Harman, technisch directeur van het BWT Alpine F1 Team: “De benadering van de A524 is bewust agressief, in de zin dat we een breder veld creëren om er meer prestaties aan te leveren. We hebben ons echt gefocust op het leerproces en op de lessen die we daaruit kunnen trekken, eerder dan op de resultaten. Het project was gedurfd in de zin dat we ons hebben toegelegd op de realisatie van concepten die we aan de wagen willen toevoegen. Zo hebben we een sterk platform gebouwd om de prestaties waar mogelijk te verbeteren en hebben we doelstellingen vastgelegd om dat te bereiken. We hebben bepaalde elementen tot op de limiet gepusht en in sommige gevallen zelfs verder. Dat alles sluit aan bij onze aanpak en alles wat we hebben besloten om onze prestaties op het best mogelijke niveau te brengen.” 

 

Esteban Ocon, piloot van het BWT Alpine F1 Team: “Het spreekt voor zich dat ik enorm uitkijk naar de start van het seizoen. Ik kan niet wachten om in de auto te stappen en plaats te nemen aan het stuur. Het is een spannende periode van het jaar, want daar ontdekken we het resultaat van al het harde werk van het team. Ik heb tekeningen gezien, ik ben in de simulator geweest, maar ik heb het uiteindelijke en volledige resultaat nog niet gezien of getest. Dat moet wachten tot de shakedown, maar het is een aangenaam moment voor de renstal, want het is het resultaat van duizenden uren hard werk. Als piloot heb je altijd kippenvel wanneer je voor het eerst in een nieuwe eenzitter stapt en de snelheidsbegrenzer bij het verlaten van de pitstraat loslaat. Dat moment nadert met de A524 en ik kijk er echt naar uit.” 

 

Pierre Gasly, piloot van het BWT Alpine F1 Team: “Ik denk dat ik veel beter geplaatst ben dan twaalf maanden geleden. Ik ken alle mensen met wie ik samenwerk en alle processen, en ik weet hoe ik ten volle op mijn omgeving en op mezelf kan steunen. Het is fijn om continuïteit te hebben en voort te bouwen op de fundamenten van vorig jaar. Ik heb vertrouwen in het team om me heen. We zijn het afgelopen jaar allemaal geëvolueerd en vooruit gegaan. Nu ben ik ervan overtuigd dat ik het seizoen meteen kan aanvatten en het volledige potentieel van de renstal kan maximaliseren.” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait