Vooruitstrevende purist: de nieuwe MINI Countryman S ALL4

+++ De MINI Countryman – het meest veelzijdige model in het hele MINI gamma – is nu beschikbaar in de S ALL4 versie, voor een comfortabele rit op alle wegtypes. +++ De Countryman D dieselversie en de 100% elektrische Countryman E en Countryman SE All4 versies zijn nu ook beschikbaar voor de Belux markt. +++

//

München. MINI’s enthousiasme voor rijplezier kent geen grenzen. De veelzijdige, krachtige en ruime MINI Countryman S ALL4 staat garant voor het typische rijplezier van het merk op elk terrein. Het nieuwe en grotere MINI model combineert de flexibele mogelijkheden van een crossover met intelligente vierwielaandrijving. De nieuwe MINI Countryman biedt aanzienlijk meer binnenruimte. Dankzij de rugleuning van de achterbank, die in een verhouding van 40:20:40 kan worden neergeklapt, biedt de bagageruimte variabele opbergmogelijkheden. Het volume varieert van 450 liter tot 1.450 liter en er passen gemakkelijk grote voorwerpen in wanneer de achterbank is neergeklapt.

Innovatieve assistentiefuncties, waaronder gedeeltelijk geautomatiseerd rijden op niveau 2 en een uitgebreid digitaal aanbod, helpen bestuurders en passagiers op nieuwe manieren. Een lichtgewicht 48V hybride motor verhoogt de efficiëntie van de 2,0-liter twin power motor. Dankzij een geoptimaliseerde luchtweerstandscoëfficiënt van 0,26, een nieuw record in zijn voertuigsegment, is het brandstofverbruik in de nieuwe MINI Countryman S ALL4 aanzienlijk verlaagd. “Met zijn krachtige 4-cilinder benzinemotor en sportieve design zet de nieuwe MINI Countryman S ALL4 nieuwe maatstaven in zijn segment”, zegt MINI Brand Manager Stefanie Wurst.

Nog meer vrijheid dankzij intelligente vierwielaandrijving.

ALL4 vierwielaandrijving biedt een aanzienlijke verbetering van de tractie, veiligheid, rijstabiliteit en wendbaarheid. Dankzij de snelle en nauwkeurige elektronische regeling wordt het vermogen naar behoefte over de voor- en achterwielen verdeeld, ongeacht de weg- of weersomstandigheden.

De iets bredere spoorbreedte en langere wielbasis vormen de basis voor een uitstekende rijdynamiek en meer comfort. Voor nog meer rijplezier op alle ondergronden zijn er nieuwe wiel- en bandencombinaties beschikbaar voor de MINI Countryman. De directe besturing en de combinatie van een McPherson single-link vooras en een multi-link achteras staan garant voor het onnavolgbare, typische MINI kartgevoel. Het chassis kan evenwichtig en comfortabel zijn, maar ook bijzonder sportief, om je van het stadsverkeer tot excursies op het platteland te brengen. Een adaptief chassis met 15 mm verlaging en frequentieselectieve dempers is als optie verkrijgbaar.

De MINI Countryman S ALL4 (gecombineerd brandstofverbruik: 7,4 – 6,8 l/100 km, gecombineerde CO2-uitstoot: 169 – 155 g/km volgens WLTP) biedt 160 kW/218 pk en 360 Nm koppel uit zijn tweeliter viercilinder turbomotor. De 48 V mild hybridemotor ondersteunt de prestaties van de auto in het lage toerengebied en zorgt voor een tijdelijke boost van 14 kW.

Nieuw voor de MINI is de mogelijkheid om halfautomatisch te rijden op wegen met meerdere rijstroken. Hierdoor kunnen bestuurders hun handen van het stuur halen bij snelheden tot 60 km/u, op voorwaarde dat ze het verkeer goed in de gaten blijven houden en klaar staan om op elk moment in te grijpen. Bij het wisselen van rijstrook helpt het assistentiesysteem de vrije plekken in het verkeer te identificeren die nodig zijn om de afrit te bereiken. Vervolgens brengt het de auto op optimale snelheid en activeert het automatisch de rijstrookwissel.

Meer MINI esthetiek met een gereduceerde designtaal.

Ongeacht het terrein is en blijft een MINI Countryman al van op het eerste zicht herkenbaar als een echte MINI. Het nieuwe design maakt indruk met zijn bijzonder heldere esthetiek. Van voren heeft de auto een strakke look, gekenmerkt door de strakke vorm van de motorkap en het nieuwe achthoekige radiatorrooster. De MINI LED koplampen accentueren het unieke karakter van het gereduceerde design met individuele karakteristieke standen. De korte overhangen en het slanke silhouet zijn net zo typerend voor MINI als het strakke, contrasterende dak.

De brede, rechte lijnen van de nieuwe MINI Countryman onderstrepen zijn présence en zijn solide offroadkarakter. De verticale achterlichten omlijsten het silhouet van de auto en geven de nieuwe MINI crossover een bijzonder gebald en sportief uiterlijk.

Het design van de auto, teruggebracht tot de essentie, kan op verschillende manieren worden gerealiseerd met behulp van vier uitvoeringen – Essential, Classic, Favoured, John Cooper Works – voor het exterieur en het interieur. Zo accentueert de Favoured-uitvoering het individuele karakter van de MINI Countryman S ALL4 met bijzonder expressieve details. In combinatie met de elegante carrosseriekleur Melting Silver en de 21-inch 950 Rally Spoke velgen (verkrijgbaar als accessoire) heeft deze avonturier een robuuste, hoogwaardige uitstraling. Voor de nieuwe MINI Countryman zijn lichtmetalen velgen verkrijgbaar in diverse designs en maten van 17 tot 21 inch.

Grensverleggend innovatieve materialen.

In het interieur van de nieuwe MINI Countryman S ALL4 onderstrepen heldere vormen de nieuwe designtaal. Het dashboard met tweekleurig textiel creëert een nieuw, bijzonder aangenaam gevoel van ruimte. Het glazen panoramadak brengt meer licht in het interieur en de hoogwaardige comfortstoelen bieden een veilige en comfortabele grip.

Hoogwaardige materialen, innovatieve technologie en individueel instelbare verlichting zorgen voor een fascinerende rijervaring. Een van de hoogtepunten van de nieuwe MINI Countryman zijn de MINI Experience modi. Elke modus heeft zijn eigen design en sfeerverlichting. Eén enkele bediening volstaat om de look en feel van het interieur volledig te veranderen. De verschillende modi richten zich op verschillende aspecten van de avonturier. De nieuwe MINI Driving Sounds creëren een unieke sfeer die persoonlijke rijinstellingen op een bijzonder emotionele manier ondersteunt dankzij speciaal gecomponeerde geluiden.

In de cockpit van de MINI Countryman ligt de nadruk op het ronde OLED-display met hoge resolutie. Met een diameter van 240 mm en een hoogwaardig glazen oppervlak zet dit instrumentenpaneel een nieuwe standaard. Om het gebruik van de infotainment- en assistentiesystemen te vergemakkelijken, is de MINI Interaction Unit dichter bij de bestuurder en passagier gebracht. Met het nieuwe MINI 9 besturingssysteem kunnen alle functies van de auto intuïtief worden bediend via aanraakbediening of spraakassistentie.

Nieuwe beschikbare motoren voor de nieuwe MINI Countryman :

MINI Countryman S ALL4: Mild Hybrid (MHEV); gecombineerd brandstofverbruik: 7,2 – 6,5 l/100 km, gecombineerde CO2-uitstoot: 163 – 147 g/km volgens WLTP, biedt 160 kW/218 pk en 360 Nm koppel met zijn tweeliter viercilinder turbomotor. De 48 V mild hybridemotor ondersteunt de prestaties van de auto in het lage toerengebied en zorgt voor een tijdelijke boost van 14 kW.

MINI Countryman D: Mild Hybrid Drive (MHEV). Gecombineerde 4-cilinder dieselmotor 120 kW/163 pk gecombineerd brandstofverbruik: 5,1 – 4,6 l/100 km, gecombineerde CO2-uitstoot: 135 – 120 g/km volgens WLTP. Een geïntegreerde 48 V mild hybridemotor verhoogt de efficiëntie van de viercilinder benzinemotor.

MINI Countryman E: volledig elektrisch – voorwielaandrijving – met 150 kW/204 pk en 250 Nm koppel heeft de MINI Countryman E een actieradius van 462 km.

MINI Countryman SE All4: volledig elektrisch – vierwielaandrijving – met 230 kW/313 pk en een koppel van 494 Nm heeft de MINI Countryman SE ALL4 een actieradius van 433 km.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait