Kia EV9 uitgeroepen tot Supreme Winner van de Women’s Worldwide Car of the Year 2024

  • Kia EV9 verkozen tot ‘World’s Best Car for 2024′ in de WWCOTY awards na strenge evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen
  • De jury prijst het innovatieve ontwerp, de geavanceerde technologie en de veelzijdigheid van de EV9
  • In navolging van de Kia Niro draagt de prestatie van de EV9 bij aan Kia’s groeiende lijst van onderscheidingen

De Kia EV9 is door een gewaardeerde jury uitgeroepen tot ‘World’s Best Car for 2024′ tijdens de Women’s Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Deze erkenning valt passend samen met de viering van Internationale Vrouwendag, die op 8 maart 2024 wordt gevierd.

Na diepgaande evaluaties door 75 van de beste vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen op vijf continenten, kwam de Kia EV9 triomfantelijk uit een veld van 63 kanshebbers. De nieuwste onderscheiding van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid en het uitzonderlijke vermogen van de volledig elektrische SUV om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.

Met een capaciteit van zeven zitplaatsen en een innovatief design zet de Kia EV9 nieuwe maatstaven in het segment van elektrische SUV’s, met geavanceerde technologie en uitzonderlijke prestaties. Opmerkelijke kenmerken zijn onder meer space-for-seven en ultrasnelle oplaadmogelijkheden, die maatstaven zetten voor bruikbaarheid en gemak.

De jury prees de EV9 als een baanbrekende toevoeging aan de markt voor elektrische voertuigen, daarbij verwijzend naar de betaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en wijdverbreide aantrekkingskracht. Kia’s innovatie in het creëren van een grote SUV met uitstekende aerodynamica en geavanceerde technologie, evenals het gezinsvriendelijke interieur en de vertrouwde rijervaring van de SUV, werd geprezen. De veelzijdigheid en prestaties van Kia’s vlaggenschip, vooral in uitdagende winterse omstandigheden, werden benadrukt, naast het ruime interieur en de robuuste prestaties. Bovendien werd Kia geprezen voor het leveren van een toekomstbestendige, multifunctionele elektrische auto met een uitzonderlijke actieradius en energie-efficiëntie.

De erkenning van de EV9 volgt dit jaar op de triomf van de Kia Niro vorig jaar, die tijdens de WWCOTY-awards van 2023 werd uitgeroepen tot ‘World’s Best Car for 2023′. De Kia EV9 zet zijn indrukwekkende reeks prijsoverwinningen voort, waaronder de benoeming tot ‘Top Three in the World’-finalist voor de World Car Awards 2024. De SUV won ook de categorie ‘Family Cars’ op het Gouden Stuurwiel 2023 en werd uitgeroepen tot Duitse luxe auto van het jaar 2024, waarmee het brede spectrum aan mogelijkheden van het model werd gedemonstreerd. Gisteren nog werd de Kia EV9 ook uitgeroepen tot ‘UK Car of the Year 2024′, waarop 30 van de beste Britse automotive-, business- en technologiegerichte journalisten hebben gestemd.

Ga voor meer informatie over de Women’s World Car of the Year naar de officiële website: www.womensworldcoty.com.

KODAK Digital Still Camera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait