FORMULE E: DS AUTOMOBILES MIKT OP MEER PUNTEN IN SAO PAULO!

  • DS Automobiles en zijn partner PENSKE AUTOSPORT zijn klaar om deel te nemen aan de E-Prix van Sao Paulo op 16 maart
  • Na een solide puntenoogst te hebben verzameld in Saoedi-Arabië; DS PENSKE arriveert in Brazilië als tweede geklasseerd in het teamklassement
  • Jean-Eric Vergne staat momenteel derde in het rijdersklassement, terwijl Stoffel Vandoorne 11e staat

 

Op zaterdag 16 maart verwelkomt de stad Sao Paulo in Brazilië voor de tweede keer sinds de oprichting van de serie het ABB FIA Formula E World Championship. De 2,95 kilometer lange Sambadrome bestaat uit lange rechte stukken en krappe bochten, die het decor vormen voor een race die zeker boordevol actie zal zitten.

Na een sterke start van het seizoen bereidt het DS PENSKE-team (momenteel tweede in het teamkampioenschap) zich voor op een terugkeer naar het circuit waar Stoffel Vandoorne vorig jaar een prachtige pole position neerzette. Vastberadener dan ooit is de Belgische kampioen van 2022 vastbesloten om zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen voor het Frans-Amerikaanse team.

Gesteund door een pole position en een uitstekende tweede plaats een paar weken geleden in Diriyah in Saoedi-Arabië, is de Fransman Jean-Eric Vergne, kampioen in 2018 en 2019, ook zeer gemotiveerd in zijn jacht op een nieuw podium.

Eén ding is zeker: de knowhow van het hele team, evenals de prestaties van de DS E-TENSE FE23, zullen de belangrijkste troeven zijn die het team in petto heeft voor deze vierde ronde van seizoen 10.

De E-Prix van Sao Paulo gaat op 16 maart om 18:00 uur van start.

 

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance:

“Sao Paulo markeert het begin van een zeer intense periode tijdens seizoen 10. De afgelopen zes weken heeft het team hard gewerkt aan de software van onze DS E-TENSE FE23, wat zou moeten overeenkomen met een verbetering van de prestaties. Hoewel ons seizoen goed is begonnen, zijn we ons nog steeds zeer bewust van de achterstand die we moeten inhalen ten opzichte van sommige van onze rivalen. Vorig jaar stonden we op pole in Sao Paulo en lieten we ook een goed niveau van algemene prestaties zien. Gesterkt door die eerdere ervaring en het werk dat tot nu toe is verricht, evenals de talenten van het team en de coureurs, beginnen we vol vertrouwen aan dit nieuwste avontuur!”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles toetrad tot de Formule E:

  • 108 wedstrijden
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 48 podia
  • 23 pole posities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait