RENAULT en CASTROL PROMOTEN TALENT IN 2024

Drie officiële Clio Rally3’s zullen dit jaar aan de start verschijnen in het Franse en Belgische rallykampioenschap. Na hun uitstekende prestaties vorig seizoen in Clio Trophy France Asphalte, Clio Trophy France Terre en Clio Trophy Belgium, zullen drie jonge veelbelovende coureurs de vierwielaangedreven competitie ontdekken met Clio Rally3 in een spectaculaire kleurstelling in Castrol-kleuren.

13 maart 2024

De Clio Rally5, geïntroduceerd in 2020, kreeg in 2021 gezelschap van Clio Rally4 en iets minder dan een jaar geleden van Clio Rally3, zodat deelnemers de rallypiramide kunnen opwerken, van hun eerste uitstapjes tot hun debuut met vierwielaandrijving. Dankzij hun titels in de Clio Trophy Junior-categorieën krijgen drie hoopvolle spelers de kans om hun talent te bevestigen door hun Clio Rally5 in te ruilen voor een Clio Rally3 versierd met een spectaculaire Castrol-kleurstelling, een belangrijke partner in de raceactiviteiten van het merk.

Benjamin Stirling klaar voor vijf ronden in het Franse rallykampioenschap

Clio Trophy France Asphalte titelwinnaar met twee overwinningen en vier podiumplaatsen uit vijf starts vorig jaar, Benjamin Stirling is klaar om het stokje over te nemen van Anthony Fotia, Romain Di-Fante en Tom Pieri. De Elzasser won vervolgens een programma van vijf ronden met Clio Rally3, gerund door het titelwinnende team Sébastien Loeb Racing. Het is een ploeg die hij goed kent, want hij heeft in de seizoenen 2022 en 2023 deelgenomen aan het team onder leiding van Dominique Heintz en Jean-Philippe Nicolao.

Mede gedreven door zijn vrouw Florence, zal de 27-jarige zijn campagne aftrappen in Le Touquet voordat hij naar zijn thuisterrein gaat op de Rallye Vosges Grand Est. Hij zal dan in de rij staan in Rouergue, Mont-Blanc en de Cevennen. Net als zijn collega’s zal de jonge hoopvolle bij elk evenement profiteren van de steun van Alpine Racing, Castrol, Michelin en Sabelt om zijn overgang naar vierwielaandrijving te vergemakkelijken en zijn klim in de rallypiramide voort te zetten.

Benjamin Stirling: “We zijn enorm trots en verheugd om met ons officiële programma te beginnen. We zullen deelnemen aan dezelfde evenementen als Clio Trophy France Asphalte, en we kijken vooral uit naar onze thuisronde, de Rallye Vosges Grand Est. We hebben hard gewerkt om ons zo goed mogelijk voor te bereiden en we hebben tijdens het testen een voorproefje gekregen van de Clio Rally3. Het was geweldig, goed werk geleverd en voldeed echt aan onze verwachtingen. Het seizoen is nu aan de gang en ik wil Alpine Racing, Sébastien Loeb Racing en alle partners in dit programma bedanken. We zullen met trots hun kleuren vertegenwoordigen en ons best doen om ze hoog te laten vliegen in elke rally.”

Dubbele grinddosis voor Matteo Chatillon in Frankrijk

Matteo Chatillon heeft sinds zijn rallydebuut een snelle opmars gemaakt. De zoon van Loïc Chatillon, winnaar van de Rallye Jeunes in 2000, heeft zijn vooruitgang versneld in de trofeeën gewijd aan Clio Rally5 en won vorig jaar meer etappes dan wie dan ook in de Clio Trophy France Terre.

Winnaar van de Jean Ragnotti Power Stage Trophy en top Junior, de 22-jarige maakte een sterke indruk bij zijn Clio Rally3-debuut en vocht voor de overwinning op twee rallymonumenten, RallyRACC Catalunya en Rallye Monte-Carlo, voordat hij vorige week een regelrechte overwinning behaalde in de Rallye de la Vienne. Onder leiding van Maxence Cornuau zal hij putten uit de ervaring van 3P Racing, dat de teamtitel Clio Trophy France Terre won. Naast zijn optredens in het Franse Gravel Rally Championship, zal Matteo Chatillon ook deelnemen aan WRC3 met ARL Sport.

Matteo Chatillon: “Dit programma van twee ronden is een grote hulp voor ons, want we zullen onze Clio Rally3 rijden, uitgedost in de officiële Castrol-kleurstelling, op de Terre des Causses en Aléria. Tegelijkertijd richten we ons op het WRC3 met onze zinnen op de wereldtitel tegen volgend jaar om onze opmars voort te zetten. We hebben de Rallye Monte-Carlo al betwist met Clio Rally3, het technische team van ARL Sport en het waardevolle advies van Patrick Magaud. Dit legendarische evenement heeft ons in staat gesteld om meer te leren en onszelf op dit niveau te testen. We gaan verder naar Kroatië, Portugal, Sardinië en mogelijk Finland voordat we eindigen met de Akropolis of Centraal-Europa. Ik wil Alpine Racing en elke partner die bij dit programma betrokken is hartelijk bedanken!”

Minimaal twee rondes voor Lander Depotter in België

De Clio Rally3 zal ook buiten de Franse grenzen in actie komen, met de officiële Castrol Clio Rally3 die is toevertrouwd aan Lander Depotter in België. Sinds zijn debuut in 2021 heeft deze veelbelovende jonge coureur snel vooruitgang geboekt en eindigde hij in 2022 als vijfde in de Clio Trophy Belgium. Nadat hij in 2023 in zijn eerste volledige seizoen de titel opeiste aan het einde van een bewogen finale waarin hij demonstreerde dat hij in staat was om de juiste balans te vinden tussen aanval en management, won hij ook de Belgian Rally Cup in de RC5-categorie.

Omdat hij afgelopen donderdag zijn 21ste verjaardag vierde, zal Lander Depotter zijn eerste uitstapje maken naar vierwielaandrijving met minimaal twee deelnames aan het Belgisch Rallykampioenschap. Samen met trouwe copiloot Jasper Maelfait en het Pieter Tsjoen Racing-team, een echte referentie in België, zal hij debuteren in de Rallye de Wallonie voordat hij deelneemt aan de Omloop van Vlaanderen.

Lander Depotter: “We zijn erg enthousiast en kijken ernaar uit om met het team van Pieter Tsjoen Racing achter het stuur van Clio Rally3 te kruipen. Ik heb nog nooit in een auto met vierwielaandrijving gereden, dus dit wordt een compleet nieuwe ervaring. Ik kreeg de kans om het te proberen tijdens een korte testsessie en de eerste indrukken waren zeer positief. We kijken uit naar de Rallye de Wallonie en ook naar de gladde wegen van de Omloop van Vlaanderen, niet ver van huis! We hopen een goede show neer te zetten en in een goed ritme met de auto te komen terwijl we genieten. Ik wil Renault en het hele Pieter Tsjoen Racing team bedanken voor het mogelijk maken van dit programma!”

Kalenders 2024

Benjamin Stirling – Frans Rallykampioenschap
14-16 maart: Rallye Le Touquet Pas de Calais
14-16 juni: Rallye Vosges Grand Est
4-6 juli: Rallye Aveyron Rouergue Occitanie
5-7 september: Rallye Mont-Blanc Morzine
24-26 oktober: Critérium des Cévennes
 

Matteo Chatillon – Frans kampioenschap
gravelrally 5-7 april: Rallye Terre des Causses
23-25 mei: Rallye Terre d’Aléria
 

Lander Depotter – Belgian Rally Championship
27-28 April: Rallye de Wallonie
6-7 September: Omloop van Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait