DS AUTOMOBILES MAAKT ZICH OP VOOR DE ALLEREERSTE TOKYO E-PRIX!

  • Op zaterdag 30 maart is de stad Tokio voor het eerst sinds de oprichting van de serie gastheer van het ABB FIA Formula E World Championship
  • DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT staan momenteel op de derde plaats in het teamkampioenschap
  • In het rijdersklassement staat tweevoudig kampioen Jean-Éric Vergne momenteel vierde (gelijk met de derde geplaatste mededinger), terwijl de kampioen van 2022, Stoffel Vandoorne, 12e staat

 

Het Formule E-kampioenschap schrijft meer geschiedenis! Over een paar dagen zullen de 11 teams die deelnemen aan het volledig elektrische kampioenschap voor eenzitters de straten van de hoofdstad van Japan verlichten op een circuit dat rond het beroemde congrescentrum (Tokyo Big Sight) en zijn omgeving langs de kust loopt. Het gloednieuwe circuit van 2,5 kilometer bestaat uit 20 bochten en belooft een ongekende en intense race vol verrassingen.

DS PENSKE staat momenteel derde in het teamkampioenschap en vertrouwt op alle sterke punten van de DS E-TENSE FE23 die door DS Performance is ontwikkeld om meer punten mee naar huis te nemen.

Onder de belangrijkste spelers in deze komende ronde vijf van Formule E seizoen 10 zijn de twee fabriekscoureurs van het Frans-Amerikaanse team. Jean-Eric Vergne, de enige tweevoudig Formule E-kampioen, staat momenteel vierde in het rijderskampioenschap (op punten gelijk met de derde geplaatste man), terwijl de kampioen van 2022, Stoffel Vandoorne, momenteel 12e staat.

De Tokyo E-Prix vindt plaats op zaterdag 30 maart om 07:00 CET (15:00 lokale tijd).

 

Eugenio Franzetti, directeur DS Performance:

“De laatste race in Sao Paulo heeft misschien niet de punten opgeleverd waar we op hadden gehoopt, maar het liet toch zien dat onze DS E-TENSE FE23 snel was! Nu moeten we meer profiteren van de prestaties van onze auto en onze chauffeurs. Slechts 15 dagen na Brazilië bevinden we ons in een ander prachtig land, Japan, waar het wereldkampioenschap Formule E voor het eerst Tokio aandoet. Dit markeert dus een nieuwe richting voor alle 11 teams en een echte uitdaging voor iedereen. Vorig jaar hadden we altijd goede resultaten op nieuwe locaties. Nu willen we dat die traditie wordt voortgezet dankzij de prestaties van onze auto’s en de talenten van onze coureurs. We hebben er vertrouwen in!”

 

Kerncijfers sinds DS Automobiles toetrad tot de Formule E:

  • 109 wedstrijden
  • 4 kampioenstitels
  • 16 overwinningen
  • 48 podia
  • 23 pole posities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait