NIEUWE ALFA ROMEO MILANO: SPORTIVITEIT GAAT COMPACT

  • Welkom bij MILANO, de nieuwe compacte auto die de sportiviteit van Alfa Romeo terugbrengt in het grootste segment op de Europese markt. Een symbolisch ‘welkom terug’ voor fans van de Giulietta en Mito, en een warm welkom voor een nieuwe generatie Alfisti liefhebbers.
  • MILANO herdefinieert de canons van schoonheid in het segment. Italiaans design van het Alfa Romeo Centro Stile (Turijn): emotionele band op het eerste gezicht, gebaseerd op een herinterpretatie van de typische stijlkenmerken van het merk.
  • De beste rijdynamiek in zijn klasse. MILANO brengt het typische rijplezier van Alfa Romeo naar het compacte segment, door middel van specifieke technische oplossingen die het resultaat zijn van een ontwikkelingsproces dat wordt gecoördineerd door hetzelfde team dat de Giulia GTA heeft ontworpen.
  • Toonaangevend comfort en bruikbaarheid, zoals blijkt uit de grootste kofferbak onder de premium bev-concurrenten (400 L) en de Alfa Romeo Cable Organizer-oplossing.
  • MILANO is “ELETTRICA”, met een batterij van 54 kWh, verkrijgbaar in twee vermogensvarianten: 156 pk en de topklasse VELOCE met 240 pk.
  • De MILANO ELETTRICA heeft een actieradius van meer dan 410 km, dankzij de uitstekende aerodynamische prestaties van het ’truncated tail’-ontwerp en het laagste gewicht onder de premium compacte auto’s.
  • MILANO VELOCE is de belichaming van Alfa Romeo-sportiviteit: mechanisch zelfblokkerend differentieel, de meest directe stuuroverbrenging in zijn klasse, verbrede wielspoorbreedte met specifieke stabilisatorstangen voor en achter, sportonderstel en remsysteem, 20-inch velgen.
  • MILANO is ‘IBRIDA’, met 136 pk sterke 48-V Hybrid VGT (Variable Geometry Turbo), de enige auto in de premium compacte klasse die ook de Q4-variant met vierwielaandrijving en geautomatiseerd asbeheer met achterwielaandrijving aanbiedt.
  • De bestellingen voor de lanceringseditie van de “MILANO SPECIALE”, die verkrijgbaar is in zowel elektrische als hybride versies, zijn nu geopend met het exclusieve commerciële aanbod “Ready to drive, Anywhere, Anytime“.
  • “Ready to drive, Anywhere, Anytime”, de elektrische auto op de Alfa Romeo-manier: geruststellend en eenvoudig, het ondersteunt de klant bij zijn dagelijkse rijervaring. MILANO ELETTRICA is standaard uitgerust met een exclusief geconnecteerd navigatiesysteem (EV Routing) voor toegang tot meer dan 600.000 laadstations, het grootste laadnetwerk van Europa, de exclusieve Free2move charge E-Card en een wallbox.

Sportief in hart en nieren, compact van formaat en Italiaanse stijl op het eerste gezicht. Het wachten is voorbij. Alfa Romeo presenteert de nieuwe MILANO aan de internationale pers in Milaan, op het historische hoofdkantoor van de Automobile Club Milano, op een onconventionele manier en met een tweeledig doel: enerzijds om de nieuwe taal van Alfa Romeo te demonstreren; aan de andere kant om dat diepgewortelde en trotse partnerschap met de stad waar Alfa Romeo in 1910 werd opgericht te bevestigen als een embleem van de perfecte balans tussen innovatie en traditie, fundamentele kenmerken die het merk binden aan zijn geboortestad.

De bestellingen voor MILANO zijn nu geopend in de lanceringsversie “SPECIALE”, de nieuwe toegangspoort tot de Alfa Romeo-wereld voor iedereen, Alfisti-fans en daarbuiten, die heeft gewacht op de terugkeer van het merk in het segment. Om een leidende rol te spelen, biedt Alfa Romeo de sportiefste en meest opwindende compacte auto om in de hele klasse te rijden, de enige die in gesprek kan gaan met liefhebbers van de Giulietta en Mito en een nieuwe generatie Alfisti-fans kan aantrekken.

MILANO is inclusief en biedt iedereen de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een onderscheidende en aantrekkelijke auto. Haar missie is om een nieuwe generatie voor zich te winnen, door middel van een nieuwe designtaal. Standvastig blijft zijn aangeboren aanleg voor sportiviteit, een eigenschap die Alfa Romeo sinds 1910 bezielt, met ‘sportiviteit’ bedoeld als een boeiende rijervaring in het dagelijks leven.

In een segment dat wordt bevolkt door sportieve versies die zijn afgeleid van generalistische modellen, wordt MILANO voorgesteld als een cool en uniek object, dat een boeiende stijl combineert met de meest geavanceerde technologie op het gebied van comfort, connectiviteit en rijdynamiek. Compromisloos comfort, zoals blijkt uit de grootste kofferbak onder premium concurrenten (400 L). MILANO is ook verkrijgbaar in hybride en elektrisch, zonder onderscheid in esthetiek of uitrusting, want het enige dat telt is het feit dat het 100% Alfa Romeo is.

MILANO is verkrijgbaar in ‘IBRIDA’-configuratie, de eerste in het segment die ook de Q4-variant met vierwielaandrijving aanbiedt met geautomatiseerd asbeheer met achterwielaandrijving, en als ‘ELETTRICA’, in twee vermogensvarianten met 156 pk en een actieradius tot 410 km, evenals de sportievere 240 pk sterke VELOCE, de belichaming van Alfa Romeo’s sportieve DNA. Het ontwerp evolueert in de onderscheidende kenmerken die een onmiddellijke emotionele band creëren. Een Alfa Romeo is immers altijd gericht geweest op mensen die op zoek zijn naar een auto die niet alleen een ‘vervoermiddel’ is, maar eerder een symbiose, een band die ‘authentieke emoties’ naar boven kan brengen.

De nieuwe MILANO is voorbestemd om het concept van sportiviteit in het grootste segment van Europa ingrijpend te veranderen en is gebaseerd op de precieze wens om een compacte auto te produceren, iets meer dan 4 meter lang, met een geheel nieuwe, up-to-date sportieve geest, die verder gaat dan alleen prestaties en vooruitgaat naar een uitgesproken Alfa Romeo en ideaal sportieve positionering. Dit is natuurlijk een gedurfd en ambitieus doel, dat alleen gezaghebbend kan worden bereikt door een merk met meer dan een eeuw sportgeschiedenis, gesmeed op racecircuits en op alledaagse wegen. In een notendop is MILANO een soort ‘handboek’ voor een Italiaans merk gewijd aan de bevrediging van de zintuiglijke vermogens, want de auto is en blijft een spannend product om met passie en betrokkenheid te ervaren.
EXTERIEURDESIGN
De Alfa Romeo Centro Stile herdefinieert de canons van design in het segment

Een Alfa Romeo is gebaseerd op de perfecte balans tussen functionele schoonheid en een ongeëvenaard erfgoed, waardoor het de belichaming is van Italiaanse stijl op het gebied van auto’s. De nieuwe MILANO is zeker geen uitzondering, want zijn compacte afmetingen – een lengte van 4,17 meter, een breedte van 1,78 m en een hoogte van 1,5 m – omvatten het unieke karakter van het originele en moderne Made in Italy-ontwerp van de Alfa Romeo Centro Stile, typisch voor het merk, uitgedrukt in een evenwicht tussen verhoudingen, zuiverheid van lijnen en aandacht voor de kwaliteit van de oppervlakken. De stylisten van Alfa Romeo hebben deze ‘huid’ met ambachtelijke zorg gemodelleerd naar de mechanische onderdelen, waarbij ze zich volledig losmaken van de concepten van koude rationaliteit die in de klasse in zwang zijn, om leven te blazen in een kronkelig en opwindend ontwerp dat op het eerste gezicht in het oog springt. Dit creëert een echte emotionele band tussen de bestuurder en de auto, en gaat zelfs zo ver dat het resulteert in een sterk verlangen om hem te strelen. De proporties worden afgezet met stijlkenmerken die verband houden met traditie, zoals de beperkte overhangen, de gespierde wielkasten en de iconische ‘afgeknotte staart’, een verwijzing naar de legendarische Giulia TZ. De ‘eenvoud’ van de Italiaanse stijl, met name die van Alfa Romeo, verbergt een van de meest complexe creatieve processen in de industrie: auto-ontwerp. Alfa Romeo MILANO heeft een sterke identiteit, bestaande uit een beperkt aantal kenmerken, waaronder het legendarische schild, in de Leggenda- en Progresso-varianten, misschien wel de beroemdste en meest herkenbare handtekening in de autowereld. Een bijdrage aan zijn krachtige persoonlijkheid wordt geleverd door de gedurfde ‘look’ van de voorkant, met ‘3+3’ en adaptieve Full LED Matrix-koplampen. Ten slotte wordt de Alfa Romeo-stijl gekenmerkt door de kwaliteit van de oppervlakken, die rijke en harmonieuze reflecties creëren door middel van duidelijke volumetrische contrasten.

INTERIEURDESIGN
‘Driver-oriënt’ voor een authentieke en meeslepende rijervaring.

Dezelfde inspiratie van pure sportiviteit is te vinden in de auto, waar de opvallende kenmerken de Italiaanse aandacht voor elk detail, het gebruik van de beste materialen en de plaatsing van alle bedieningselementen binnen het bereik van de bestuurder zijn, zoals blijkt uit het compacte stuurwiel, om zich aan te passen aan alle rijstijlen. Bovenal zorgt het instrumentenpaneel en het historische ’telescoop’-ontwerp voor die directe visuele verbinding en overtuigt het u om uw handen om het stuur te wikkelen, de motor te starten en het beste te maken van een unieke rijervaring. In het midden van het cluster is het opvallende kenmerk een volledig digitaal 10,25-inch TFT-scherm, om toegang te krijgen tot de gegevens van de auto en de instellingen voor de rijtechnologieën. In het midden van het dashboard en gericht op de bestuurder, een 10,25-inch touchscreen-systeem dat is ontwikkeld om te werken met widgets, grafische componenten die zijn ontworpen voor intuïtieve interactie met alle functies, die kunnen worden aangepast via snel en eenvoudig slepen en neerzetten. Elke gebruiker kan zijn eigen homepage maken, waar elk van de functies van de auto een app op zich is. Om het interieur verder te verfraaien, zijn de ventilatieopeningen van de airconditioning in de vorm van een quadrifoglio (klavertje vier), het symbool bij uitstek van de sportiviteit van Alfa Romeo. Tot slot, om in het oog te springen en de bestuurder te verwelkomen, zijn er Sabelt-sportstoelen met een omhullende rugleuning die een hoge mechanische weerstand, perfecte ergonomie en structurele lichtheid combineert.
COMFORT & VEILIGHEID
MILANO behoort tot de top van zijn klasse. De ruimste kofferbak in het segment.

Inclusief autonoom rijden op niveau 2.

Kiezen voor MILANO staat gelijk aan de onwil om compromissen te sluiten tussen oplossingen die gebaseerd zijn op de centrale plaats van de persoon die op de bestuurdersstoel zit en op het welzijn van alle passagiers. Volgens Alfa Romeo betekent comfort dat elke reiservaring eenvoudig, uiterst aangenaam, georganiseerd en veilig moet zijn. En daarom merkt u bij het instappen in het passagierscompartiment meteen de nauwgezette aandacht voor detail, de hoge kwaliteit van de bekleding en het omhullende gevoel in uw comfortzone te zijn, met een sportief karakter en uitgesproken Italiaanse kwaliteit. Ondanks zijn compacte formaat beschikt MILANO over de grootste kofferbak in zijn klasse (BEV) met een laadvermogen van maar liefst 400 liter, toegankelijk met handsfree-technologie. MILANO wordt ook geleverd met exclusieve functies, zoals het handige opbergvak “Alfa Romeo cable organizer” onder de motorkap, als handige plek om de oplaadkabel op te bergen. Om het comfort nog verder te verhogen, biedt MILANO een reeks rijhulpsystemen om te helpen bij de longitudinale en laterale controle van het voertuig (autonoom rijden van niveau 2). Samen met de 360° parkeersensoren bewaakt de 180° achteruitrijcamera de omgeving, voor een innovatief en praktisch semi-autonoom parkeersysteem.
Ten slotte kan MILANO ook technologie voor naderingstoegang bevatten, om uw auto snel en gemakkelijk te openen en te sluiten door dichter bij of weg te gaan van het voertuig, zonder dat de klant actie hoeft te ondernemen.

DRIVING DYNAMICS
MILANO levert de beste rijdynamiek in zijn klasse.

Voortbouwend op het laagste gewicht in het segment en een optimale massaverdeling, betreedt MILANO de wereld van elektrische auto’s als een echte Alfa Romeo. Het team dat de ontwikkeling van de rijdynamiek coördineerde, is hetzelfde team dat de Giulia GTA ontwikkelde in het Balocco-testcentrum in de provincie Vercelli, met het duidelijke doel dat de nieuwe MILANO de beste wegligging in zijn klasse zou bereiken, mogelijk gemaakt door specifieke technische oplossingen: hij heeft de meest directe besturing in het segment (14.6), speciaal gekalibreerd om uiterst nauwkeurig te zijn, om de uitzonderlijke eigenschappen van de wegligging te verbeteren; in de VELOCE-versie is het sportonderstel met 25 mm verlaagd; De stabilisatorstangen voor en achter zijn extra sportief om snel bochtenwerk met een hoge mate van grip te garanderen; het remsysteem heeft voorschijven van meer dan 380 mm met monobloc-remklauwen met vier zuigers; het Torsen-differentieel biedt de best mogelijke tractie onder alle omstandigheden. De high-performance 20″ banden zijn ook specifiek voor elektrische voertuigen en bieden een uitgebreide grip. Dit alles vormt de basis van een one-of-a-kind compacte auto met een pure, herkenbare Alfa Romeo-sportiviteit.
De MILANO kan ook worden uitgerust met het Alfa D.N.A.-systeem. De “Dynamic”-modus, mede mogelijk gemaakt door een specifieke stuur- en gaskalibratie, biedt de grootst mogelijke prestaties en rijplezier. In een zorgvuldige balans tussen prestaties en comfort is het “Natural“-model ontworpen voor dagelijks gebruik, terwijl “Advanced Efficiency” is gekalibreerd voor maximale energie-efficiëntie door het verbruik te verminderen zonder het rijplezier aan te tasten. Ten slotte alleen op de Q4 hybride versie, een vierde modus die bekend staat als Q4, voor omstandigheden met weinig grip.

CONNECTIVITEIT
EV ROUTING: Connected Navigation

Alfa Romeo interpreteert het gebruik van software en connectiviteit om de ervaring van de bestuurder te verbeteren, wat de focus is en blijft. MILANO wordt daarom geleverd met de meest geavanceerde geconnecteerde technologie, om maximaal comfort te garanderen. EV Routing is een innovatief verbonden systeem dat in de navigator is ingebouwd en dat de laadbehoeften van de klant automatisch en stressvrij beheert. Het enige wat klanten hoeven te doen is hun bestemming in te stellen, waarna het navigatiesysteem automatisch berekent welke laadstops er langs de route nodig zijn, met toegang tot meer dan 600.000 oplaadpunten, het meest uitgebreide netwerk in Europa, mogelijk gemaakt door Free2Move charge. Real-time monitoring van het verkeer, de batterij en de rijstijl maakt het mogelijk om te vertrouwen op EV Routing voor een rijervaring zonder laadangst.

Alfa Connect Services, de suite van verbonden diensten.
Alfa Romeo MILANO is uitgerust met ‘Alfa Connect Services’, de tool die geavanceerde connectiviteit aan boord en een reeks diensten biedt voor maximale veiligheid en comfort. Dankzij over-the-air (OTA) technologie zijn de kaarten en software van de auto altijd up-to-date. De verschillende functies die de ervaring aan boord tot de beste ooit maken, zijn onder meer “My Navigation“, bestaande uit apps om op afstand te zoeken naar bestemmingen en nuttige plaatsen (PoI), evenals realtime waarschuwingen over verkeer, weer en flitspalen. Via de smartphone-app My Alfa Connect kunnen klanten ook met de auto communiceren via ‘My Remote‘, met verschillende diensten zoals: afstandsbediening van de functies van de auto (deuren openen/sluiten of knipperen van de lichten) via smartphone of smartwatch; locatie van het voertuig; controle van bepaalde parameters (snelheid en oppervlakte) en meldingen als deze niet worden nageleefd. E-Control biedt ook de mogelijkheid om het starten en stoppen op afstand te beheren, het opladen te plannen of, indien nodig, het interieur te verwarmen of te koelen voordat u in de auto stapt.
Een andere belangrijke innovatie is de integratie van de Hey Alfa virtuele assistent en ChatGPT (A.I.) die spraakherkenning gebruiken om u een nuttige, discrete ‘copiloot’ te geven tijdens uw reizen, voor informatie, advies en om aan alle behoeften van de bestuurder te voldoen.

MILANO ELETTRICA
Een nieuw concept van sportiviteit.

In de elektrische versie van de MILANO heeft Alfa Romeo gekozen voor een krachtbron van de nieuwe generatie, die een elektromotor (“Hybrid Synchronous Motor”) combineert met een batterij van de nieuwste generatie. Met zijn hoge vermogen, koppel en specifieke kalibratie van de elektrische aandrijflijn biedt de nieuwe compacte sportwagen compromisloos rijplezier met een toonaangevende dynamiek. Verkrijgbaar in twee vermogensversies, 156 of 240 pk, zorgt de nieuwe auto voor uitstekende prestaties en een meeslepend en sportief rijgedrag, zoals elke Alfa Romeo. De batterij van 54 kWh biedt een hoge energiedichtheid en een zeer goede verhouding tussen nominale en bruikbare energie. In de 156 pk sterke versie biedt het lithium-ionbatterijpakket een actieradius van 410 km in de WLTP-cyclus, of 590 km in de stadscyclus. Het opladen van de nieuwe MILANO is heel eenvoudig: bij 100 kW DC-snellaadstations duurt het minder dan 30 minuten om de accu’s van 10 tot 80% op te laden.
MILANO IBRIDA
de emoties van elektrische mobiliteit zonder opladen

De nieuwe MILANO biedt twee tractieoplossingen voor de Ibride-versie: voorwielaandrijving of Q4-vierwielaandrijving, een primeur in het premiumsegment, die in een later stadium beschikbaar zal zijn.
MILANO IBRIDA maakt gebruik van een 136 pk sterke 48-V Hybrid VGT-architectuur (Variable-Geometry Turbo). De verbrandingsmotor neemt het op tegen de 1,2-liter 3-cilinder Miller-cyclusmotor met turbo met variabele geometrie en distributieketting voor maximale betrouwbaarheid. De elektrische component bestaat uit een 48-volt lithium-ionbatterij en een 21-kW elektromotor ingebouwd in de innovatieve 6-traps versnellingsbak met dubbele koppeling, die samenwerkt met de omvormer en de transmissieregeleenheid om maximale efficiëntie te garanderen.
MILANO IBRIDA biedt een extreem soepele rijervaring om meer dan 50% van de tijd elektrisch door de stad te rijden; MILANO garandeert elektrisch rijden, niet alleen tijdens parkeermanoeuvres of bij lage snelheden in stedelijke gebieden, maar ook buiten de stad met een beperkte belasting tot 150 km/u.

MILANO SPECIALE
De topversie op de lancering

De bestellingen zijn nu geopend voor MILANO SPECIALE, de topversie die verkrijgbaar is met IBRIDA (136 pk) en ELETTRICA (156 pk) aandrijflijnen. MILANO SPECIALE, exclusief gelimiteerd tot de lanceringseditie, combineert sportiviteit, technologie en comfort in een unieke configuratie met een gerichte selectie van de beste specificaties die in het assortiment worden aangeboden.
De opvallende kenmerken in het exterieur zijn de ‘Progresso’-badge, de matte sportafwerkingen met accenten in het nieuwe en nu al iconische Brera-rood en 18″ ‘Petali’ lichtmetalen velgen. Het interieur is verfraaid met sportieve en exclusieve kenmerken zoals “Spiga” vinyl en stoffen interieur, lederen stuurwiel en elektrisch bedienbare bestuurdersstoel met massagefunctie. Aandacht voor detail wordt verzekerd door de elegante en kenmerkende 8-kleuren binnenverlichting die de ventilatieopeningen, de centrale tunnel en de iconische telescoop markeert. Een zeer rijke set-up wordt gecompleteerd door de volgende veiligheidsuitrusting: MILANO SPECIALE biedt autonoom rijden op niveau 2, geconnecteerde navigatie, 180° achteruitrijcamera, handsfree elektrische achterklep en keyless systeem met nabijheidstoegangstechnologie als standaard.
MILANO ELETTRICA SPECIALE is ook uitgerust met een 11 kW driefasige boordlader, om in alle situaties de beste laadprestaties te garanderen.

“KLAAR OM TE RIJDEN, OVERAL EN ALTIJD”
De elektrische auto op de Alfa Romeo-manier: eenvoudig en geruststellend om de klant te ondersteunen.

Met de MILANO SPECIALE introduceert Alfa Romeo ‘Ready to drive, Anywhere, Anytime’, een uiterst geruststellend en eenvoudig aanbod dat klanten ondersteunt in hun dagelijkse relatie met hun elektrische auto. Het organiseren van uw ritten buiten de stad of het beheren van uw dagelijkse routine is nog nooit zo eenvoudig geweest, en u kunt uw auto overal en altijd opladen.

EV ROUTING: het geconnecteerde navigatiesysteem met EV Routing-technologie geeft u de mogelijkheid om uw route te plannen met indicaties van eventuele stops die nodig zijn om op te laden en hoe lang het zal duren. Het systeem is in realtime verbonden met meer dan 600.000 laadstations in heel Europa en biedt een keuze uit het meest geschikte oplaadpunt voor uw route en om uw stop te plannen.
WALLBOX: voor thuisladen is de Free2Move Charge Wallbox inbegrepen in het lanceringsaanbod. Klanten kunnen een professionele installatieservice voor thuis aanvragen, geleverd door de benchmarkpartner in de markt.
Alfa Romeo E-CARD: dankzij de gratis eSolutions Charging-app powered by Free2Move eSolutions hebben MILANO-klanten toegang tot het meest uitgebreide laadnetwerk van Europa. Met de Alfa Romeo E-CARD kunt u eenvoudig uw opwaardering activeren en contactloos betalen, waar u ook bent.

LINE-UP
IBRIDA en ELETTRICA met drie packs voor de ultieme TECHNOLOGIE, EXCLUSIVITEIT of SPORTIVITEIT.

Alfa Romeo MILANO presenteert een line-upstrategie die de configuratie van klanten nog eenvoudiger maakt. MILANO wordt aangeboden met vier aandrijflijnen: 136 pk IBRIDA, 136 pk Q4 IBRIDA, 156 pk ELETTRICA en 240 pk ELETTRICA VELOCE. Drie pakketten maken het aanbod compleet: Techno, voor de beste specificaties op het gebied van veiligheid, technologie en functionaliteit, zoals autonoom rijden op niveau 2, handsfree elektrische achterklep, LED Matrix-verlichting en geconnecteerde navigatie met virtuele assistent.
Premium, voor het beste comfort en exclusiviteit, dankzij het interieur van vinyl-stofmix, elektrisch bedienbare bestuurdersstoel met massagefunctie, sfeerverlichting in het interieur en aluminium pedalen en schopplaat.
Sport, dat per definitie het beste biedt op het gebied van sportiviteit met Sabelt-stoelen, Alcantara-bekleding en sportieve exterieurkenmerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait