TRACK-READY FOCUS ST EDITION IS DE MEEST COMPLETE FORD HOT HATCH OOIT

  • De nieuwe Ford Focus ST Edition combineert een instelbare ophanging in raceautostijl, Brembo-voorremmen en EcoBoost-vermogen voor een respons die klaar is voor de weg en op het circuit
  • De specificaties omvatten de opties die Focus ST-klanten het meest kiezen voor ultiem dagelijks comfort, met B&O-audio, Driver Assist Pack en Winter Pack allemaal standaard
  • Uniek Azura Blue-exterieur met High Gloss Black-details en kenmerkende Motion Blue-stiksels aan de binnenkant dragen bij aan de opvallende exclusiviteit van de speciale editie

KEULEN, Duitsland, 10 april 2024 – Ford heeft vandaag de meest complete Ford Performance ontwikkelde Focus tot nu toe aangekondigd, met de introductie van de Focus ST Edition die klaar is voor gebruik op de weg en op het circuit. 1

Ontworpen om enthousiaste coureurs te belonen met raceautoreacties op het circuit, terwijl hij het comfort biedt van een hoogwaardige gezinsauto voor schoolreizen of woon-werkverkeer, vertegenwoordigt de Focus ST Edition de ultieme bruikbare en praktische prestaties.

De Focus ST Edition is nu te bestellen in geselecteerde markten en verdient zijn Sports Technologies-badge met geavanceerde functies, waaronder:

  • Een door Ford Performance afgesteld verstelbaar schroefsetophangingssysteem waarmee enthousiaste eigenaren de rijdynamiek kunnen afstemmen op hun persoonlijke voorkeuren
  • Lichtmetalen velgen gemaakt met behulp van een stromingsvormproces dat ook wordt gebruikt om lucht- en ruimtevaartcomponenten te maken
  • Brembo-voorremmen die ronde na ronde zorgen voor krachtig en consistent remmen
  • Ford’s 280 pk 2, 3 2,3-liter EcoBoost-motor voor acceleratie van 0-100 km/u (0-62 mph) in 5,7 seconden en 420 Nm 2, 3 koppel voor krachtige acceleratie in de versnelling

De Focus ST Edition is net zo comfortabel om eigenaren naar een circuitdag te brengen als wanneer hij daar aankomt, met de meest populaire optiepakketten uit de Focus ST-reeks die standaard zijn inbegrepen voor snelle uitjes op bevroren winterochtenden, moeiteloos cruisen op de snelweg en eersteklas audio voor soundtracks voor roadtrips.

Een uniek Azura Blue-exterieur met High Gloss Black-details, evenals Motion Blue-interieuraccenten, voegen onmiskenbare exclusiviteit toe.

“De nieuwe Focus ST Edition vertegenwoordigt het beste van Ford Performance in een bruikbaar, alledaags pakket”, aldus Stefan Muenzinger, Ford Performance Manager Europa. “Sporttechnologieën zorgen ervoor dat coureurs geen concessies hoeven te doen aan veelzijdigheid, maar toch kunnen genieten van de spanning van een circuitdag.”

Controle en vertrouwen

De verstelbare ophanging van de Focus ST Edition wordt geleverd met een door Ford Performance ontwikkelde setup, die uitgebreid is getest in heel Europa, onder meer op de Nürburgring Nordschleife in Duitsland.

Het in twee richtingen verstelbare schroefsetophangingssysteem, geproduceerd door motorsportspecialisten KW Automotive, is voorzien van roestvrijstalen demperbehuizingen met dubbele buis en gepoedercoate veren. Verlaagd met 10 mm voor en achter in vergelijking met de standaard Focus ST voor meer balans en controle, een verdere aanpassing van 20 mm is beschikbaar voor de klant. De veerconstanten zijn met meer dan 50 procent verhoogd in vergelijking met de standaard Focus ST.

Twaalf jounce-instellingen – de mate van opwaartse demperbeweging die wordt toegestaan wanneer het wiel in contact komt met een hobbel in de weg, en 16 rebound-instellingen – de snelheid waarmee de demper terugkeert naar positie na een opwaartse beweging, geven de bestuurder van de Focus ST Edition een nog grotere mate van controle over de reacties in bochten.

De Focus ST Edition wordt ook geleverd met een technisch document met aanbevolen ophangingsinstellingen voor verschillende rijomstandigheden – inclusief specifieke instellingen voor de Nordschleife – om liefhebbers van prestatiegericht rijden te helpen hun rijervaringen te verfijnen.

De lichtgewicht 19-inch lichtmetalen velgen verminderen de onafgeveerde massa met 10 procent op elke hoek van het voertuig. De wielen zijn geconstrueerd met behulp van een vloeivormingsproces, waarbij de aluminiumlegering wordt verdicht om de treksterkte te behouden en de schokbestendigheid te verhogen terwijl er minder materiaal wordt gebruikt. De kleinere massa van de wielen betekent dat ze sneller van richting kunnen veranderen om het weg- of baandekprofiel te volgen en de hoogwaardige Pirelli P Zero Corsa-banden grip te geven voor optimale acceleratie, remmen en bochtenwerk.

De Focus ST Edition is exclusief verkrijgbaar in vijfdeurs hatchback en handgeschakelde zesversnellingsbak 1 beschikt over een 2,3-liter EcoBoost-motor met een twin-scroll turbocompressor met lage inertie om 280 pk te leveren 2, 3 bij 5.500 tpm en 420 Nm 2, 3 koppel vanaf 3.000 tpm, wat resulteert in een acceleratie van 0-100 km/u (0-62 mph) in 5,7 seconden en een topsnelheid van 250 km/u (155 mph).

Klaar voor de weg

Een enthousiaste bestuurder zijn zou niet moeten betekenen dat je elke dag een gebrek aan comfort hebt. De Focus ST Edition is standaard uitgerust met de optiepakketten waar Focus ST-klanten het vaakst voor kiezen, waaronder geavanceerde rijhulpsystemen.

Het Driver Assist Pack bevat Adaptive Cruise Control 4 met Speed Sign Recognition en Lane Centring, dat is ontworpen om met name rijden op de snelweg minder veeleisend te maken, plus Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert, 3 die de bestuurder ondersteunt bij het manoeuvreren.

De Focus ST Edition beschikt ook over een 675 W B&O Premium Sound System met tien luidsprekers en een subwoofer, terwijl het standaard Winter Pack een verwarmd stuurwiel en een Quickclear verwarmde voorruit bevat voor snel ontdooien in ijzige omstandigheden.

Elke Focus ST Edition is uitgevoerd in Azura Blue – exclusief voor het model binnen het Focus ST-gamma – aangevuld met lichtmetalen velgen in hoogglans zwart, dak, achterspoiler en diffusor, buitenspiegels en omlijstingen van de ST-badge. Binnenin zijn er Motion Blue-stiksels voor de Ford Performance-stoelen, het stuurwiel, de versnellingspookhoes, de kniebeschermers op de middenconsole en de vloermatten.

De Focus ST Edition voegt zich bij de bestaande Focus ST-line-up die vijfdeurs- en wagoncarrosserievarianten biedt met de optie van een zeventraps automatische transmissie.

# # #

1 Ford Focus ST Edition EcoBoost gehomologeerde CO2 emissies 185-189 g/km WLTP, gehomologeerd brandstofverbruik 8,1-8,3 l/100 km WLTP.

Ford Focus ST EcoBoost gehomologeerde CO2 emissies 182-189 g/km WLTP, gehomologeerd brandstofverbruik 7,9-8,3 l/100 km WLTP.

Het opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruik, CO2-emissies en elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten mogelijk.

2 Vermogens en koppel getest volgens ECE R85-00.

Pk’s en koppel zijn onafhankelijke eigenschappen en worden mogelijk niet tegelijkertijd bereikt.

4 Rijhulpsystemen zijn een aanvulling op en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de behoefte van de bestuurder om de auto onder controle te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait