Monumentale overname Garage Mertens is een feit: Van Mossel België voegt 6 merken toe aan haar portfolio

Antwerpen, 9 april 2024 –  In november 2023 kondigde mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Group, de grootste automotive speler van de Benelux, met veel trots aan dat ze de vooraanstaande Garage Mertens zou overnemen. Gisteren, maandag 8 april, markeerde een onvergetelijke mijlpaal voor het bedrijf: de overname is finaal, wat betekent dat er maar liefst 6 toonaangevende merken van de Volkswagen groep worden toegevoegd aan haar merkenportefeuille in België. Een significante uitbreiding voor het bedrijf.

Na een zorgvuldig proces bij de Belgische mededingingsautoriteit maakt Van Mossel vandaag met veel blijdschap bekend dat de acquisitie van Garage Mertens finaal is. Deze overname vormt niet alleen de kers op de taart door de toevoeging van Audi, Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, Seat, Cupra en Škoda aan het reeds ruime aanbod van Van Mossel, maar heeft eveneens een emotionele meerwaarde voor de groep. Met het merk Volkswagen is immers het verhaal van Van Mossel gestart in Nederland.

“We zijn enorm verheugd dat de overname van groep Mertens nu definitief is,” vertelt Eric Berkhof, Algemeen Directeur van Van Mossel Automotive Group.

“We hebben het vertrouwen van D’Ieteren gekregen om ons aanbod van 25 naar 31 automerken uit te breiden in België door de toevoeging van 6 prestigieuze merken van de Volkswagen groep.”

Garage Mertens, een gevestigde naam in de provincie Oost-Vlaanderen, wordt zo onderdeel van de Van Mossel familie. Hierdoor maakt de regio tussen Antwerpen en Gent voortaan ook deel uit van het Van Mossel netwerk. De groep telt showrooms op 4 locaties in 3 steden. Tevens behoren 2 Wondercar carrosserieën tot Mertens én wordt er een breed scala aan tweedehandsvoertuigen aangeboden. Dit zal allemaal vanaf vandaag onder de noemer van Van Mossel komen.

 

“Maandag 8 april zal de geschiedenis ingaan als een monumentaal keerpunt voor Van Mossel,” aldus Koen Claesen, CEO Van Mossel Belux. “De klanten van Mertens kunnen gerust zijn; hun vertrouwde service blijft behouden, maar met de toevoeging van het alomvattende ‘one-stop-shop’ concept van Van Mossel. Bij ons vindt de klant alles wat hij nodig heeft, van aankoop en onderhoud tot verzekeringen, financieringen en leaseopties. Bovendien beschikken we over een ervaren Fleet team dat garant staat voor een naadloze wagenparkbeheerervaring.”

 

Van Mossel en Garage Mertens zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk samen.

 

Over Van Mossel Automotive Group

Van Mossel Automotive Group is in ruim 75 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste automotive bedrijf van de Benelux. Er zijn 438 vestigingen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De groep omvat dealerships van 43 automerken. Jaarlijks worden ruim 180.000 nieuwe en gebruikte auto’s verkocht. Tevens bieden de schadeherstelbedrijven landelijke dekking in België en Nederland. Ook behoort International Car Lease Holding met een leasevloot van 120.000 voertuigen tot de groep. Hieronder vallen de leaselabels Van Mossel Autolease, J&T Autolease, DirectLease en Westlease. 6.600 medewerkers werken met passie voor de groep en realiseren een omzet van € 6,3 miljard op jaarbasis.

 

Over Garage Mertens

Garage Mertens is een begrip in het Waasland. Mensen, merken én mobiliteit. Met die leuze worden de merken Audi, Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, Škoda en Seat aan de man gebracht. Steeds met één doel: de klanten op hun wenken bedienen.

In 1948 begonnen Romain Mertens en zijn vennoot, de heer Verniers, met de invoer en verdeling van het merk Volkswagen in België. Vanuit de showroom en werkplaats in Sint-Niklaas werden de merken Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, Karmann-Ghia en Porsche verdeeld. Vanaf 1967 werd Garage Mertens officieel verdeler voor invoerder D’Ieteren met een objectief van 323 voertuigen. Vanaf dan ging het Garage Mertens voor de wind. Het bedrijf ging ondertussen over van vader op kinderen.

In 2016 werd Mertens overgenomen door Dominique Desrumaux en Fien Vervaeke, die reeds Škoda verdeelden in Sint-Niklaas en Dendermonde. In 2018 werd Garage Buslot toegevoegd met extra vestigingen in Lokeren en Dendermonde. De voorbije jaren kwamen ook Seat en Cupra erbij.

Mertens is officieel verdeler van Volkswagen, Volkswagen Commercial Vehicles, Audi, Škoda, Seat en Cupra. Daarnaast verkoopt de Groep tweedehandsvoertuigen onder de erkenning Audi Approved Plus en MyWay. Aanvullend heeft het 2 eigen Wondercar carrosserieën.

De totale groepsomzet van Mertens bedroeg ruim € 100 miljoen in 2022. Met behulp van zo’n 130 medewerkers verkocht het 1.841 nieuwe en 1.280 tweedehandswagens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait