MISANO E-PRIX: EEN GLOEDNIEUW EVENEMENT VOOR DS AUTOMOBILES EN FORMULE E

  • Op 13 en 14 april organiseert de stad Misano (Italië) haar allereerste E-Prix voor twee races die opnieuw fel bevochten zullen worden
  • De twee ronden in Misano zijn de zesde en zevende ronde van seizoen 10 van het ABB FIA Formula E World Championship
  • D S Automobiles en zijn partner PENSKE AUTOSPORT streven ernaar om nog meer punten te scoren om terug te keren naar de leiders in het kampioenschap

 

Na Tokio organiseert de stad Misano dit weekend zijn allereerste E-Prix en luidt het Formule E-seizoen 10 op het Europese continent in. Een beroemd permanent circuit (Misano World Circuit Marco Simoncelli) dat voor de gelegenheid is ingekort tot 3,381 km, dit nieuwe snelle circuit met lange bochten zal een nieuwe uitdaging zijn op het gebied van energiebeheer voor de 11 teams op de grid.

Aan het stuur van een high-performance DS E-TENSE FE23 hebben Jean-Eric Vergne (de enige tweevoudig FE-kampioen) en Stoffel Vandoorne (kampioen van 2022) alle troeven in handen om het DS PENSKE-team nieuwe punten te bezorgen.

De eerste race in Misano vindt plaats op zaterdag 13 april om 15:00 uur CET en de tweede wordt de volgende dag op hetzelfde tijdstip verreden.

 

Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance:

“Voor de eerste race van seizoen 10 in Europa zullen alle teams op de grid een nieuw circuit ontdekken. Misano is een permanent circuit met alle voordelen van dien op het gebied van asfaltkwaliteit en grip. Dit circuit zal perfect soepel verlopen, maar de grote moeilijkheid zal het energiebeheer zijn. Het is inderdaad een snel circuit waar strategie en het vermogen om energie te beheren van fundamenteel belang zullen zijn. We hebben ons goed voorbereid, we hebben een zeer snelle DS E-TENSE FE23 en twee grote kampioenen achter het stuur. Het doel is om het beter te doen dan de laatste race in Tokio en vooral om terug te keren tussen de leiders.”

 

Kerncijfers sinds de deelname van DS Automobiles aan de Formule E:

  • 110 wedstrijden
  • 4 landstitels
  • 16 overwinningen
  • 48 podia
  • 23 pole posities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait