Interclassics Brussels 2016

Interclassics Brussel 2016

 

’t Was alweer een tijdje geleden dat ik zelf een oldtimerbeurs bezocht had , dus hoog tijd om daar verandering  in te brengen.  De 2de  editie van Brussels Inter-Classics leek mee dan ook een ideale gelegenheid, temeer dat er één van mijn  absoluut favoriete piloten, Thierry Boutsen, de honneurs zou waarnemen bij de plechtige opening van het evenement. Daar mochten we niet ontbreken en we zijn, dat kan ik u nu al zeggen. Meer dan tevreden huiswaarts gekeerd. Een perfecte gastheer en een schitterende beurs, met voor elk wat wils, van zeer betaalbaar tot het ultieme kleinood die eerder in een Zwitserse bankkluis thuishoort. Want dat is wel opvallend, er word veel gekocht uit speculatieve overweging.

Dat zal  echter ook eens stil vallen en er zullen er enkelen een zware kater overhouden, aan het “juweeltje” die ze dachten in huis te hebben. Nogal wat klassiekers hoe mooi en aantrekkelijk ze ook mogen zijn, zijn duidelijk over geprijsd. De markt is blijkbaar ook een ander publiek aan het vinden. “jongere veertigers en vijftigers willen we weer eens, in het weekend of bij mooi weer, met een mooie en uitzonderlijke auto rijden. Zij zijn dan ook in de markt voor de meer recentere sportmobielen. Porsche’s,  zijn daarvan duidelijk het huidige  “meest gezochte”. Wat zich laat vertalen in wat overtrokken verwachtingen. Dit gezegd zijnde, konden wij ondertussen genieten van een resem mooie en uitzonderlijke mobielen.

De showstand “Legends of Spa” was al meteen een waardemeter voor de rest van de beurs. De organisator is er in geslaagd om een mooi overzicht te brengen van een aantal uitzonderlijke bolides die eens het mooie weer hebben gemaakt op het “mooiste circuit van de wereld”. Voor de rest van de beurs laat ik de beelden voor zich spreken.

 

Alain Mervilde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait