2016 – 2017: grootste productoffensief uit Opels geschiedenis volgt op sterk jaar

2016 – 2017: grootste productoffensief uit Opels geschiedenis volgt op sterk jaar

gs-isgnia

  • Wereldpremière: Opel GT Concept ‘Auto van het Salon’ op het Autosalon van Genève
  • Pronkstuk: nieuwe Opel Astra verkozen tot Europese ‘Auto van het Jaar 2016’
  • ‘7 in 17’: grootste productoffensief van Opel met zeven nieuwe voertuigen in 2017

 

 

De start van 2016 was alvast veelbelovend. Op 14 januari publiceerde Opel de eerste foto’s van de Opel GT Concept. De reactie op het internet was overweldigend: de Opel‑gemeenschap reageerde enthousiast op de sportwagen van de toekomst nog voor de wereldpremière. De auto maakte begin maart zijn debuut op het Autosalon van Genève, waar de tweezitter de titel van ‘Auto van het Salon’ in de wacht sleepte. Ook in Genève werd de nieuwe Opel Astra door een jury van deskundigen verkozen tot Europese ‘Auto van het Jaar 2016’. De nieuwe Astra was toen al goed op weg om een bestseller te worden. Tot nu toe werden er al ruim 300.000 exemplaren besteld van de compacte vijfdeurs en break. Met de Opel Mokka X, die het succes van zijn voorganger naadloos voortzet, werd een tweede nieuwkomer onthuld in de Palexpo in Genève.

 

Bij de afdeling bedrijfsvoertuigen van Opel vierden ze in april de productie van de 750.000ste Vivaro, die in het Engelse Luton van de band rolde. Vervolgens was het de beurt aan een ander model met veel ruimte, de nieuwe Opel Zafira, om hoge ogen te gooien met zijn loungecomfort voor tot zeven passagiers en vernieuwde vormgeving.

 

Ook de vestigingen van Opel in Kaiserslautern en Dudenhofen hadden reden tot vieren. Zij openden hun deuren voor het publiek ter gelegenheid van hun 50ste verjaardag. In augustus werd de nieuwe OPEL ARENA in Mainz officieel ingehuldigd met de wedstrijd tussen Mainz 05 en Liverpool, met op de bank Opel-merkambassadeur en Liverpool-trainer Jürgen Klopp. Door dit stadion te sponsoren, bevestigt Opel zijn betrokkenheid bij professioneel en amateurvoetbal.

In september verbaasde de Opel Ampera-e iedereen en wist de nieuweling zich moeiteloos in de schijnwerpers te plaatsen op het Autosalon van Parijs. De ster van het salon heeft een elektrisch bereik van meer dan 500 kilometer (volgens de nieuwe Europese rijcyclus in km: >500; voorlopige waarde). Dat is minstens 100 km meer dan de beste concurrent in het segment.

 

2016 was ook sportief: Marijan Griebel greep de titel van de Europese Junior Rally met de Opel ADAM R2. Hij is daarmee de eerste Europese rallykampioen uit Duitsland van de afgelopen 15 jaar. Hij was niet de enige kleine Opel die een grote indruk maakte: de KARL ROCKS, geschikt voor de stadjungle, kreeg een avontuurlijke look van een terreinwagen.

 

In november maakte Opel zijn strategie voor het volgende jaar bekend. ‘7 in 17’ is de naam van het modeloffensief met zeven premières in 2017. Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel, zei hierover: “Zeven nieuwe modellen op één jaar tijd – nooit eerder speelde Opel dat klaar! 2017 wordt een groots jaar voor het merk. Niet alleen omdat er zoveel nieuwe auto’s komen, maar ook omdat ze stuk voor stuk zeer attractief zullen zijn en daardoor sterren in hun segment.”

 

Het nieuwe vlaggenschip van het merk zal als eerste uit de startblokken schieten. De volledig nieuw ontworpen Opel Insignia weegt tot 175 kilogram minder dan zijn voorganger en zal zijn debuut maken op het Autosalon van Genève. De grootste personenwagen van Opel zal verkrijgbaar zijn als vijfdeurs berline onder de naam Grand Sport en als Sports Tourer break. Daarnaast is er de avontuurlijke versie, de Country Tourer. In de lente zal de Opel Ampera-e aan zijn elektriserende Europese carrière beginnen, op de voet gevolgd door het nieuwe crossovermodel in het B-segment, de Opel Crossland X. Daarna volgt de veelzijdige reisgezel, de Opel Vivaro, en ten slotte dringt de stijlvolle CUV Grandland X de compacte klasse binnen.

 

Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel, vat het zo samen: “Wij hebben het grootste modeloffensief uit de bedrijfsgeschiedenis aangekondigd en wij houden woord: 29 modellen van 2016 tot 2020. Ik houd eraan al onze klanten te bedanken, maar ook onze internetgemeenschap en iedereen die geïnteresseerd is in het merk Opel. Ik wens iedereen mooie feestdagen en een fantastisch 2017.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait