Legend Boucles @ Bastogne 2017 Onbetwiste dubbel van de BMA Porsches 911 !

Het minste dat we kunnen zeggen is dat het sportjaar 2017 op grandioze wijze is begonnen voor BMA, het team van Bernard Munster. De Porsches 911 uit de ateliers van het team uit Petit-Rechain hebben de Legend Boucles in Bastenaken gedomineerd. Na de 18 regelmatigheidsritten aan een – erg – hoge gemiddelde snelheid, ging de overwinning op indrukwekkende wijze naar Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, voor Bernard en Grégoire Munster. Een klinkende dubbel voor BMA…

« Voor ons was dit pure recreatie in het begin van het seizoen na de eerste twee manches van het Wereldkampioenschap Rally, vertelde Thierry Neuville, auteur van… alle snelste tijden op zaterdag en zondag. We reden zonder druk, maar we hielden wel constant in het achterhoofd dat onze Porsche 911 een oldtimer is, zodat ik altijd wel een beetje marge onder de voet hield om de mechaniek te sparen. Ik heb vooral opgelet bij het schakelen. Elke keer ontkoppelde ik netjes bij het schakelen en dat heeft geloond. Team BMA heeft ons een perfecte wagen geleverd en de wedstrijd verliep vlekkeloos. Tussen de proeven door genoot ik samen met Nicolas van de massa toeschouwers die van de partij waren. Kortom, we hebben ons geweldig geamuseerd! »

Door zijn eigen Porsche 911 in het spoor te nestelen van die van Neuville en Gilsoul, bevestigde Bernard Munster de dominantie van BMA in deze Legend Boucles in Bastenaken 2017, maar hij genoot ook mee van het succes van de WRC-piloot in zijn team. « De snelheid van Thierry is ronduit indrukwekkend. Op proeven zoals Bertrix-Herbeumont, een stevige proef van 37 kilometer, waren de verschillen enorm, vertelt Bernard. Het eerste doel van ons team was ervoor te zorgen dat Neuville en Gilsoul de wedstrijd konden winnen, nadat ik vorig jaar zelf aan het feest was met mijn partner Andrée Hansen. Opdracht volbracht! Zowel Thierry als ik hebben optimaal gebruik kunnen maken van de Michelin Cross Climate banden die we voor de gelegenheid gebruikten. Dit nieuwe concept, gehomologeerd voor de winter, is verbluffend goed. Het resultaat van die bandenkeuze was indrukwekkend.

»

Deze dubbel in het eindklassement had zelfs een trippel kunnen zijn, want zaterdagavond, na de eerste etappe, waren Marc Timmers en Renaud Herman in strijd voor de onderste trede van het podium. Een sortie op een van de proeven door de bossen op zondag maakte helaas vroegtijdig een einde aan hun optreden. Maar, de terugkeer van Timmers in de kleuren van BMA bleef zeker niet onopgemerkt.

André Lausberg en zijn zoon Guillaume gingen sterk van start, maar ook zij maakten een foutje, terwijl de Fransman Paul Chieusse, die genavigeerd werd door Andrée Hansen, wel de finish haalde met zijn Renault 5 Turbo, die bijgestaan werd door BMA.

Alain Deveza en Guy Tezenas verzorgden het ganse weekend het spektakel in de categorie ‘Demo’ met een Subaru Ipreza 555 Gr.A. Het ronkende geluid van de boxermotor viel duidelijk in de smaak bij de fans.

Voor de Porsches 911 in ‘Classic’, de categorie voor echte regularity, waren er uiteenlopende resultaten. Kurt Dujardyn en Filip Deplancke eindigden in de Top 5 algemeen. Daniel en Laurent Janssens enerzijds en Joseph en Mireille Charlier anderzijds, genoten met volle teugen op het parcours uitgestippeld door Pierre Delettre en zijn team van RAC Spa.

 

« Zoals we vooraf hadden aangekondigd, stonden er maar liefst 9 auto’s onder de tent van BMA, herneemt Bernard Munster. Dat was een fameuze uitdaging om alles in goede banen te leiden. Ik zou dan ook iedereen van het team willen bedanken en feliciteren, want ze hebben prachtig werk geleverd. Zij hebben een groot aandeel in deze dubbel die veel weerklank krijgt in de media. Nu kijken we uit naar de Rally van Haspengouw die volgend weekend het Belgisch rallykampioenschap zal openen. BMA zet de Skoda Fabia R5 van Kris Princen en Peter Kaspers in, met als doel… de eindzege! We brengen nog een tweede auto aan de start, een Opel Adam Cup, minder geëvolueerd dan een R2, voor mijn zoon Grégoire, genavigeerd door Johan Jalet. Grégoire zal dit jaar de Duitse Opel Adam Cup rijden en deze deelname in Landen is de ideale voorbereiding om ervaring op te doen. »

De blik is gericht op Landen, waar zaterdag, op één dag, de openingswedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap verreden wordt…

(Einde)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait