Nico Verdonck, ABT Sportsline en Bentley gaan voor de zege in de 24 uur van de Nürburgring!

Belg Nico Verdonck zal bij de volgende 24 Uur van de Nürburgring deel uitmaken van het ABT Sportsline team, aan het stuur van een Bentley Continental GT3. Er staan ook drie voorbereidingswedstrijden op het programma.

Nico Verdonck is één van de Belgische referenties als het gaat op Grand Tourisme-wagens en al zeker als die geracet worden op de prestigieuze Nordschleife van de Nürburgring, één van de moeilijkste circuits ter wereld. Waarnemers herinneren zich nog dat de Brusselaar in september van vorig jaar het absolute ronderecord (tijdens een race) wist neer te zetten in het kader van een wedstrijd voor het VLN-kampioenschap, aan het stuur van een Ford GT.

Die prestatie ging niet onopgemerkt voorbij, ook niet bij het beroemde ABT Sportsline team. Deze fabrieks ondersteunde renstal besloot nu om in 2017 één van zijn Bentleys Continental GT3 toe te vertrouwen aan de Belg. “Het doel is te schitteren in de 24 Uur van de Nürburgring, één van de belangrijkste endurancewedstrijden ter wereld”, legt Nico uit. “Ter voorbereiding zullen we drie andere wedstrijden afwerken: de eerste twee races van het VLN en de kwalificatierace – zes uur lang – voor de 24 Uur.”

 

Een mooi programma dat de huidige VLN ronde record houder heel tevreden stemt: “Fantastisch nieuws. Niet alleen omdat ik voor de eerste keer met een topwagen aan de start kom van de 24 Uur van de Nürburgring, maar ook omdat dat in een uitstekende context gebeurt. Ik krijg goede, ervaren teammaats en ik krijg ook de gelegenheid om vooraf met het team en de Continental GT3 te gaan testen. Bij ABT Sportsline word ik lid van een heel professionele structuur, die kan buigen op een indrukwekkend palmares. Bovendien wordt het besturen van een Bentley in de ‘Green Hell fantastisch, dat weet ik nu al… Dit is zo een prestigieus merk, met zo een ruime autosportgeschiedenis, dat het verdedigen van de Bentley-kleuren een hele eer wordt.”

 

Na tijdens de afgelopen seizoenen een ware specialist van de ‘one shots’ te zijn geweest is Nico heel blij dat dit fabrieks programma kon worden samengesteld. “Ik denk dat dit zitje een mooie beloning is voor de inspanningen die ik de afgelopen jaren hebben geleverd”, glimlacht hij. “Ik heb nooit de moed laten zakken en het beste heb gemaakt van de kansen die me werden aangeboden. Ik wil trouwens iedereen die me tot nu toe, van ver of van dicht, heeft gesteund van harte bedanken, of het nu de teams zijn die hun vertrouwen in me stelden, dan wel mijn trouwe partners en uiteraard al mijn supporters. Zonder hen was ik hier niet geraakt. Het bewijs dat de aanhouder wint. Ik wil ook ABT Sportsline en Bentley bedanken om me de kans te geven deel uit te maken van dit project. Ik ga het beste van mezelf geven om ze via mijn prestaties te bewijzen dat ze gelijk hadden om voor mij te kiezen!”

 

Het programma 2017 van Nico Verdonck zal zich niet beperken tot deze vier wedstrijden. “Ik werk inderdaad ook nog aan andere projecten, en sommige daarvan zijn al ver gevorderd”, stelt de jongeman van 31. “Meer kan ik daar voorlopig nog niet over kwijt. Maar eens het geofficialiseerd is, zullen jullie het als eerste weten!”

 

Follow Nico on:

www.nicoverdonck.be

www.twitter.com/nicoverdonck

www.facebook.com/VerdonckNico

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait