Ford Driving Skills for Life in het kader van UN Global Road Safety Week

In de aanloop naar de UN Global Road Safety Week (8-14 mei), een initiatief van de World Health Organisation (WHO), organiseerde Ford afgelopen weekend zijn tweede Belgische ‘Ford Driving Skills for Life’ van 2017 op de Europese test terreinen van het merk in Lommel. 251 jongeren werden er bewust gemaakt van de gevaren in het verkeer en kregen tijdens gratis opleidingssessies van een halve dag tips over hoe veiliger te rijden en om te gaan met risicosituaties. Het thema van de UN Global Road Safety Week is snelheidsbeheersing en de bewustwording, ook één van de pijlers van Ford Driving Skills for life, naast het aanleren van een noodstop, het beheersen van over- en onderstuur, de bewustwording van de gevaren van afleiding aan het stuur en een technische basiskennis van de auto. Sinds de start van Driving Skills for Life in België 4 jaar geleden namen niet minder dan 2.431 jongeren van 18 tot 24 deel aan het programma. Jongeren tussen 18 en 24 lopen in de Europese Unie immers twee maal zoveel risico op een dodelijk auto-ongeval dan meer ervaren bestuurders. De Belgische Ford Driving Skills for Life-sessies voor 2017 zijn volgeboekt, maar inschrijven voor de sessies van volgend jaar kan nu al op www.drivingskillsforlife.be Wereldwijd sinds 2003 Ford was in 2003 de eerste autofabrikant die met Driving Skills for Life een gratis uitgebreide rijtraining aanbood aan beginnende bestuurders. Het programma draait in 35 verschillende landen en behandelt ook de moderne gevaren als het gebruik van apps of selfies maken achter het stuur en de gevolgen van het rijden onder invloed van drank en drugs. Gedurende de praktijklessen nemen jonge bestuurders zelf plaats achter het stuur om samen met een professionele instructeur hun vaardigheden te verbeteren. De training is niet alleen leuk, gratis en informatief, maar ook altijd relevant omdat Ford de inhoud van de training voortdurend evalueert. Sinds de introductie in de Verenigde Staten heeft Ford DSFL wereldwijd al meer dan één miljoen jonge automobilisten getraind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait