Nieuwe versie 2.2 JTDm 150 pk voor de Alfa Romeo Stelvio beschikbaar op de Belux-markt

  • FCA Belgium commercialiseert de 2.2 JTDm-motor met 150 pk op de nieuwe Alfa Romeo Stelvio.
  • Een nieuwe motor met achterwielaandrijving, directie MultiJet II-injectie en achttrapsautomaat van de nieuwste generatie.
  • Beschikbaar vanaf €39.550 (€38.243 voor Luxemburg)

Nauwelijks enkele weken na de start van zijn commerciële lancering is de Alfa Romeo Stelvio reeds het meest verkochte model van zijn segment op de Italiaanse markt, met een marktaandeel van 11,8%.

Om op dit elan verder te bouwen ontvangen de Europese showrooms van het merk een nieuwe 2.2 JTDm turbo-dieselmotor met 150 pk, gekoppeld aan achterwielaandrijving en een automatische transmissie met acht versnellingen. Deze nieuwe versie garandeert een minimaal verbruik zonder daarbij in te boeten qua rijplezier. Het verbruik van de Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm 150 pk bedraagt 4,7 l/100 km, met een CO² uitstoot van 124 g/km.

Met deze nieuwe krachtbron wordt het aanbod van motoren Alfa Romeo Stelvio1 uitgebreid,  ontwikkeld om tegemoet te komen aan de hoge eisen van de echte puristen, die het rijgedrag van een dynamisch voertuig hoog in het vaandel dragen. De nieuwe 150pk sterke dieselmotor is er één van de nieuwste generatie, volledig uit aluminium, en staat voor het ‘nec plus ultra’ op het vlak van de technologische expertise van het merk. Deze motoren worden gebouwd in de fabriek van Pratola Serra in Italië, op een specifiek voor Alfa Romeo ontwikkelde productielijn.

Met zijn vier cilinders in lijn beschikt deze motor over een direct injectiesysteem van de nieuwste generatie met MultiJet II-technologie en het systeem Injection Rate Shaping (IRS) dat functioneert aan hoge druk van 2000 bar.

Nieuwe koetswerkkleuren

Met de introductie van deze nieuwe motor maakt Alfa Romeo eveneens van de gelegenheid gebruik om het aantal beschikbare koetswerkkleuren uit te breiden, met het « Marrone Basalto » en het « Blu Misano » (in combinatie met het pack sport). Deze twee nieuwe tinten passen perfect bij het dynamisch en elegant lijnenspel van het koetswerk van de Stelvio.

Binnenin wordt het sportief karakter van het model nog geaccentueerd als de klant kiest voor het voor het interieur beschikbare pack sport, dat bestaat uit een alu binnenafwerking en alu pedalenset, een verwarmd leder stuur, lederen micro-geperforeerde, verwarmde en elektrisch regelbare zetels (bestuurder en passagier) alsook een verwarmde ruitensproeier voor de voorruit. Deze nieuwe afwerking zorgt voor een sportief alternatief voor de luxe-versie van het model die sinds de lancering beschikbaar was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait