Nieuw Ford Ka+ gamma met Ka+ Active cross-over

Het gamma van de nieuwe kleine Ford KA+ wordt voor het eerst aangevuld met de crossoverversie
‘Active’, inclusief verhoogde rijhoogte, robuuste koetswerkstijl en geavanceerde
technologieën.
 De assertief gelijnde nieuwe KA+ beschikt over het SYNC 3-infotainmentsysteem met 6,5”-
scherm, de Quickclear verwarmde voorruit, ruitenwissers met regensensor en automatische
koplampen.
 Het gamma zuinige krachtbronnen omvat onder meer de volledig nieuwe 1.2 Ti-VCTbenzinemotor
met 10 procent meer koppel bij lage toerentallen. De 1.5 TDCi is de eerste
dieselmotor voor de KA+ en staat borg voor moeiteloos cruisen.
 De ruime en praktische KA+ en KA+ Active met plaats voor vijf volwassenen en voldoende
bagageruimte wordt later dit jaar verkrijgbaar vanaf € 10.300 in België (Groothertogdom
Luxemburg: € 9.959,50)

µ
Sint-Agatha-Berchem, 5 februari 2018 – Ford onthulde vandaag de nieuwe KA+, die voor het eerst ook verkrijgbaar wordt in de cross-overversie ‘Active’ en die zijn inzittenden meer comfort, gebruiksgemak en rijhulpsystemen biedt dan het huidige model, evenals een opgewaardeerde interieur- en koetswerkstijl.
De nieuwe KA+ en KA+ Active hebben een zee aan ruimte voor vijf inzittenden en hun bagage en kunnen worden uitgerust met technologieën zoals Fords communicatie- en entertainmentsysteem SYNC 3, ruitenwissers met regensensor en automatische koplampen.
Ook bieden de nieuwe KA+ en KA+ Active voor het eerst de keuze tussen benzine- en dieselmotoren, waaronder Fords nieuwe, geraffineerde en zuinige 1.2 Ti-VCT, een driecilinderbenzinemotor met dubbele onafhankelijke variabele nokkenastiming en 70 of 85 pk. Aan dieselzijde is er de 95 pk sterke 1.5 TDCi-dieselmotor, die Ford speciaal ontwikkelde voor veelrijders.
De nieuwe KA+ Active vult het compacte vijfdeursmodel aan met een robuuste koetswerkstijl, een verhoogde rijhoogte en unieke onderstelafstelling, een uniek radiatorrooster, exclusieve interieurafwerkingen en een uitgebreide standaarduitrusting.
“Vorig jaar verkocht Ford voor het eerst meer dan 200.000 SUV’s in Europa en was de vraag naar SUV- en cross-overmodellen groter dan ooit. Onze nieuwe Ford KA+ Active brengt de cross-over dit jaar binnen het bereik van een nog groter publiek en laat klanten genieten van een hoogwaardige stijl, geraffineerde technologieën en geavanceerde benzine- en dieselmotoren die ze normaal eerder in veel duurdere auto’s verwachten,” aldus Roelant de
Waard, vicepresident Marketing, Sales & Service.

De KA+, die in 2016 voor het eerst werd voorgesteld aan het Europese publiek, is een ruime, goed uitgeruste kleine auto die veel waar biedt voor zijn geld en die ondanks zijn kleine prijs een erg laag verbruik met een dynamisch rijplezier combineert.
De cross-overversie KA+ Active is het tweede model in een nieuw gamma ‘Active’-modellen van Ford, en treedt in de voetsporen van de Fiesta Active, die later dit jaar in de showrooms wordt verwacht. Active-modellen onderscheiden zich door hun SUV-stijl, verhoogde rijhoogte en bijkomende koetswerkbescherming en verenigen de functionaliteit van een hatchback met het typische rijplezier van Ford.


Stijlvol en goed uitgerust
Naast het nieuwe Active-model is de nieuwe KA+ ook verkrijgbaar in de uitvoeringen Essential en Ultimate en beschikt hij over een hoog gemonteerd trapeziumvormig radiatorrooster en grote, naar achteren getrokken koplampen, die perfect aansluiten bij Fords nieuwste designtaal.
Het nieuwe honingraatmotief wordt in de verf gezet door een chroomrand en de standaard mistlampen en dagrijlichten worden benadrukt door een opvallend C-vormig chroomdetail, dat terugkomt in de C-vormige sierlijst op de hoeken van de achterbumper. De hertekende voor- en achterbumper dragen bij tot zijn assertieve nieuwe look.
De KA+ Active heeft een 23 millimeter verhoogde bodemvrijheid en werd verfraaid metbijkomende drempel- en wielkastverbreders, een unieke, zwarte afwerking voor het bovenste en onderste radiatorrooster en dakrails om fietsen en sportuitrusting te vervoeren en zo bij te dragen tot een actieve levensstijl.
Andere exclusieve voorzieningen voor de KA+ Active zijn onder meer de unieke 15” lichtmetalen velgen en de bronskleurige metaallak ‘Canyon Ridge’.


Het interieur van de KA+ beschikt over een dashboard met een generfde afwerking, en duurzame bekledingsmaterialen in een stijlvol Dark Charcoal-kleurschema. Elementen die regelmatig worden aangeraakt door de klanten en die goed zichtbaar zijn, zoals de deurhendels, de bedieningsknoppen op de middenconsole en de ventilatieroosters, werden getooid met opvallende chroomaccenten.
Het interieur van de KA+ Active werd nog opgewaardeerd met dorpellijsten met ‘Active’- opschrift en een specifiek lederen stuurwiel met cruisecontrol-toetsen en stiknaden in Sienna Brown, dat specifiek is voorbehouden aan de Active-versie. De voor- en achterzetels zijn bekleed met een speciale stof met strepen in Sienna Brown en bijpassende stiknaden en de weersbestendige matten beschermen het interieur en de bagageruimte tegen modderige
schoenen en vuile voorwerpen.
Technologie voor meer gebruiksgemak
De nieuwe comfort- en gemaksvoorzieningen en nieuwe rijhulptechnologieën zullen kopers van de nieuwe KA+ en KA+ Active een meer ontspannen en geruststellende rijervaring bezorgen. Fords communicatie- en entertainmentsysteem SYNC 3 stelt bestuurders in staat om het audiosysteem en aangesloten smartphones te gebruiken met gesproken commando’s of via het 6,5”-aanraakkleurenscherm en is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto™.

Andere technologieën die het rijden vereenvoudigen zijn onder meer de ruitenwissers met regensensor, automatische koplampen en de Quickclear verwarmde voorruit van Ford om sneller te kunnen vertrekken op koude ochtenden. Verwarmbare voorzetels, een elektronische automatische temperatuurregeling en parkeersensoren achteraan behoren eveneens tot de mogelijkheden.
Alle KA+ en KA+ Active-modellen hebben een uitgebreide standaarduitrusting met onder meer elektrisch bedienbare ruiten vooraan en buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, Hill Start Assist, een snelheidsbegrenzer en het Ford Easy Fuel-systeem zonder tankdop. De motor laat zich voortaan starten met een druk op de knop en naast de handige interieurschakelaar ter hoogte van de bestuurdersplaats, kreeg de achterklep – als antwoord op de klantenfeedback – zelf ook een schakelaar, om de koffer vlotter toegankelijk te maken.
Zes airbags, een elektronische stabiliteitscontrole en een bandenspanningscontrolesysteem beschermen de inzittenden terwijl de optionele Ford MyKey-technologie eigenaars in staat stelt om een maximumsnelheid en maximaal audiovolume in te stellen en te voorkomen dat veiligheidsvoorzieningen worden uitgeschakeld wanneer de KA+ wordt bestuurd door jonge en onervaren bestuurders.
Het ruime interieur biedt een twee meter grote passagier comfortabel plaats achter een bestuurder van dezelfde grootte. Ook praktisch is de 60/40 neerklapbare achterbank die plaats vrijmaakt ,om grotere voorwerpen te vervoeren.


The Power of Choice
De nieuwe KA+ en KA+ Active bieden klanten voor het eerst de keuze tussen zuinige benzineen dieselmotoren die aan de jongste, strenge Euro 6-emissienormen voldoen dankzij de standaard gemonteerde ‘Auto Start-Stop’-technologie
Fords volledig nieuwe 1.2Ti-VCT driecilinder-benzinemotor deelt zijn kernarchitectuur met de 200 pk sterke 1.5 EcoBoost-motor uit de nieuwe Ford Fiesta ST, die later dit jaar op de markt komt, om zijn CO2-uitstoot te beperken tot 114 g/km.*
In vergelijking met de vorige 1.2 Duratec-benzinemotor, levert de nieuwe krachtbron tot 10 procent meer koppel tussen 1.000 en 3.000 t/min voor een responsiever rijgedrag in het dagelijkse verkeer. Tegelijk daalde het gemiddelde verbruik met 4 procent over het volledige toerentalbereik, om de gebruikskosten terug te dringen.
Een driecilinderconfiguratie beperkt de wrijving, terwijl het motorblok en de cilinderkop uit aluminium het gewicht beperken om een lager brandstofverbruik neer te zetten.
Andere technologieën zijn:
 De dubbele onafhankelijke variabele nokkenastiming, die de timing van de in- en
uitlaatkleppen onafhankelijk regelt voor een snellere gasrespons, een hoger koppel bij
lage toerentallen en een lager brandstofverbruik.
 Het geïntegreerde uitlaatspruitstuk, dat de opwarming van het uitlaatsysteem versnelt
om de emissies te beperken.

De tweefasige oliepomp met variabele inhoud, de DLC-coating (Diamond-Like Carbon) voor de zuigers en de primaire aandrijfriem met oliesmering dragen stuk voor stuk bij tot de geoptimaliseerde wrijving en het lagere brandstofverbruik.
De volledig nieuwe 1.2 Ti-VCT levert ook een hoger raffinement dankzij het innovatieve design met verschoven krukascentrum, dat de werking van de driecilinder balanceert zonder dat er een balansas nodig is. Ook werd de klepaandrijving geoptimaliseerd met het oog op een stillere werking en beperkt een geluidsisolatie de intrusie van motorgeluiden in het interieur.
De KA+ en KA+ Active zijn ook allebei leverbaar met Fords 95 pk sterke 1.5 TDCi-dieselmotor, die zijn CO2-uitstoot naar verwachting zal beperken tot 99 g/km, terwijl hij een koppel van 215 Nm levert tussen 1.750 en 2.500 t/min voor moeiteloze kruissnelheden over lange afstanden.
De 1.5 TDCi kreeg een geoptimaliseerde verbrandingskamer, turbo en gesofistikeerde brandstofinspuiting om het raffinement te verhogen. Smart Regenerative Charging verhoogt de zuinigheid door de alternator selectief in te schakelen en de batterij op te laden wanneer de wagen uitbolt of remt.
Alle motoren van de nieuwe KA+ en KA+ Active gebruiken Fords nieuwe, wrijvingsarme handgeschakelde vijfversnellingsbak. Die onderscheidt zich door een betere schakelkwaliteit, meer raffinement en een lager verbruik, dankzij interne onderdelen met een Teflon-coating, wrijvingsarme lagers en een gesynchroniseerde achteruitversnelling die zich gemakkelijker laat inschakelen.
Ontworpen voor Europese bestuurders
De nieuwe KA+ en KA+ Active maken het alom geprezen, meeslepende rijgedrag en rijplezier van Ford toegankelijk voor een nog groter publiek. De unieke chassisafstelling op maat van Europese bestuurders omvat een uniek subframe vooraan en ophangingsonderdelen zoals veren, dempers en een torsieas achteraan, die werden geoptimaliseerd voor de Europese wegen. De verbeterde deurdichtingen, geluidsdemping en stroomlijnvoorzieningen werden ontworpen om weg- en windgeruis in het interieur te voorkomen. De Ka+ Active krijgt bovendien een grotere spoorbreedte, een dikkere antirolstang vooraan en een unieke afstelling van de
elektrische stuurbekrachtiging.
En om de botsprestaties te verbeteren, bestaat het koetswerk van de KA+ voor bijna 50 procentuit hoogwaardige staalsoorten. Dat geldt onder meer voor de vloer, de chassisbalken voor- en achteraan, de ruitstijlen, de voorbumperbalk en de balken van de passagiersdeuren.
De nieuwe KA+ en KA+ Active worden later dit jaar in heel Europa verkrijgbaar met prijzen
vanaf € 10.300 in België (Groothertogdom Luxemburg: € 9.959,50)