DISCOVER FERRARI & PAVAROTTI LAND MODENA

Stel je wil graag een automuseum of oldtimercollectie bezoeken in het buitenland maar dan wel in combinatie met een excursie samen met vrouw en kinderen. In de meeste gevallen is het allesbehalve evident om een oplossing te vinden die iedereen tevreden zal stellen. Voor een pasklare formule moet je in Italië zijn: een volledige daguitstap, voor een aantrekkelijke prijs, die je kennis laat maken met enkele van de blikvangers van Modena en omgeving, die ook wel eens Terra dei Motori wordt genoemd.

Nadat je hebt ingecheckt recht tegenover de ingang van het Museo Enzo Ferrari in Modena, word je per autocar naar de ingang van het Museo Ferrari in Maranello gebracht. Je hebt ruimschoots de tijd om dit museum met tal van racewagens van de Scuderia Ferrari en rasechte GT’s te bezoeken [FOTO’S 1, 2 en 3].
De volgende halte biedt je de mogelijkheid om bij de Gavioli Antica Cantina e Museo een bijzonder interessante rondleiding te krijgen over de geschiedenis van de productie van de befaamde Lambrusco-wijn, een van de vele heerlijke streekproducten. In een van de zalen kan je de fiets van Marco Pantani bewonderen

en zie je ook een eerbetoon aan Ferrari F1-piloot Gilles Villeneuve, die hier vriend aan huis was .     

Opmerkelijk is ook de staalblauwe Ferrari 400 GT met handgeschakelde versnellingsbak (de meeste exemplaren waren uitgerust met een automaat) die Enzo Ferrari gebruikte voor zijn privéverplaatsingen.

De rondleiding wordt afgesloten met een leuke degustatie.

Vervolgens brengt de autocar je terug naar het Museo Enzo Ferrari in Modena, waar je kan lunchen.   Dit museum is gebouwd rond het huis waar Enzo Ferrari opgroeide en laat je kennismaken met de mythe rond de Ferrari-wagens en -motoren.

 

 

. Daarna gaat het naar het Casa Museo Luciano Pavarotti, het schitterend gelegen landhuis waar de wereldberoemde operazanger, die overigens een fervente Maserati-liefhebber was, jarenlang heeft gewoond . Door de unieke combinatie van woonhuis en museum is het precies alsof je zomaar in zijn privéleven binnenstapt…
Als afsluiter staat een bezoek aan de Acetaia Giusti op het programma. Daar krijg je uitleg over de aceto balsamico, die in geen enkele keuken mag ontbreken. Je zal verbaasd staan over de geschiedenis, familierecepten, tradities en variëteiten van dit product waarvan de rijpingstijd soms kan oplopen tot 100 jaar ! Giusti is al decennialang het merk bij uitstek en dat merk je…

Na deze feilloos georganiseerde, erg leerrijke, smaakvolle (letterlijk en figuurlijk) en uiteraard typisch Italiaanse excursie zal je veel beter aanvoelen waarom de streek rond Modena met gepaste trots kan uitpakken met een waaier aan bezienswaardigheden… Doen ? Certamente !!!  
Meer info vind je op www.ferraripavarottiland.it