EEN ONVERGETELIJKE CIRCUITDAG!

17-19 MEI 2019

EEN ONVERGETELIJKE CIRCUITDAG!

Spa-Classic vindt van vrijdag 17 tot zondag 19 mei aanstaande plaats op ons majestueuze Ardense circuit en is al aan zijn negende editie toe.

Spa-Classic, dat in 2011 werd opgericht door Peter Auto, is sindsdien blijven groeien en is vandaag een van de grootste historische races in Europa. In 2018 loste de achtste editie al haar beloften in en lokte ze een recordaantal bezoekers door de kaap van de 20.000 toeschouwers te halen.

Wordt editie 2019 nog beter?

Een historische competitiewagen de sporen geven op het circuit van Spa-Francorchamps is een bijzonder moment dat piloten koesteren en waar ze seizoen na seizoen reikhalzend naar uitkijken.

Het wereldbefaamde circuit van Spa-Francorchamps wordt door heel wat piloten als het mooiste ter wereld beschouwd en vormt ook dit jaar weer een weekend lang het unieke en uitzonderlijke decor voor wedstrijden met bolides uit lang vervlogen tijden.

De haarspeldbocht ‘La Source’, de bochtige ‘Raidillon’, de krommingen en bochten gevolgd door indrukwekkende rechte stukken, het onvergelijkbare decor… en natuurlijk het vaak grillige klimaat zijn stuk voor stuk eigenschappen die de dag- en nachtwedstrijden op Francorchamps kruiden.

De Heritage Touring Cup, die hulde brengt aan de 24 Uren van Spa-Francorchamps voor toerismewagens, is opnieuw een van de populairste platformen. Maar Spa-Classic omvat ook nachtwedstrijden voor toerismewagens, die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis van dit circuit.

En daar komen dan nog de andere platformen van Peter Auto en de merkclubs bij, die eveneens op het appel zijn en deelnemen aan circuitsessies. En zoals al onze evenementen biedt Spa Classic een ongeëvenaarde nabijheid tussen het publiek, de deelnemers en hun wagens om een ware samenhorigheid te creëren met de passie voor auto’s als kern.

In het totaal verenigt Spa-Classic meer dan 300 racewagens, die het publiek van dichtbij kan bekijken op de stands en paddocks, alvorens ze elkaar het vuur aan de schenen leggen: de berlines van de Heritage Touring Cup, de prototypes van Classic Endurance Racing en Group C Racing, de uitzonderlijke modellen van de Greatest’s Trophy, de GT’s van Sixties’ Endurance en de Porsches van de 2.0L Cup.

NIEUW: ‘Endurance Racing Legends’. In 2018 had Spa-Classic GT’s en Prototypes uit de jaren 1990 en 2000 uitgenodigd om tussen de wedstrijden door te paraderen en dat viel zo erg in de smaak dat de gentlemen drivers hebben gevraagd om deze parades om te vormen tot wedstrijden. Daarmee heeft Peter Auto in 2019 voor het eerst een achtste platform in Spa.

DE STARTGRIDS by Peter Auto

  • Classic Endurance Racing 1 – GT 1966 / 1974 & Prototypes 1966 / 1971
  • Classic Endurance Racing 2 – GT 1975 / 1981 & Prototypes 1972 / 1981
  • Group C Racing – Prototypes van 1982 tot 1993
  • Heritage Touring Cup – Toerismewagens van 1966 tot 1984
  • Sixties’ Endurance – Sportwagens van voor 1963 & GT’s van voor 1966
  • The Greatest’s Trophy – Uitzonderlijke sportwagens & GT’s
  • 2.0L Cup – Porsche 911 2.0 met kort chassis van voor 1966
  • Endurance Racing Legends – GT’s & Prototypes 1990 / 2000

DE CLUBS

Er worden ook dit jaar heel wat clubwagens verwacht. Nadat er bij de vorige editie ongeveer 1.500 eigenaars waren, hebben we ons dit jaar als doel gesteld om nog meer verzamelwagens bij elkaar te brengen. Zij kunnen deelnemen aan zeven circuitsessies van elk 15 tot 20 minuten, gespreid over het weekend, om het schitterende tracé van Francorchamps te ontdekken.

EXPOSANTENDORP EN ANIMATIE

Het Exposantendorp, dat voortbouwt op de omvang dat het in de vorige edities had, bevindt zich nog steeds in het hart van de paddock, vlakbij Eau Rouge. Het biedt artiesten, bekleders, boekhandelaars en andere verkopers de mogelijkheid om hun koopwaar voor te stellen aan een geboeid publiek. En om ook gezinnen te verwennen biedt Spa-Classic heel wat animaties op maat van elke leeftijd: rijlessen en -initiaties voor de allerkleinsten, Slot Racing… En dat alles in een feestelijke sfeer met muziek van een rondtrekkend orkest.

Praktische informatie

Circuit van Spa-Francorchamps

Route du Circuit 55, B-4970 Francorchamps

Website: www.spa-classic.com

TICKETS

  Voorverkoop Loket
Vrijdag 15 euro
Zaterdag 25 euro 30 euro
Zondag 20 euro 25 euro
Weekend 35 euro 40 euro
Parking 5 euro 5 euro
Camping 3 dagen X 25 euro

Kinderen: gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Tribunes & paddocks: vrije toegang.

Picknickmand: 70 euro (enkel in voorverkoop) – elegante wilgenmand, maaltijd voor twee personen (voorgerecht, hoofdgerecht, kaas, dessert).