Dit is wat de Chevrolet Corvette C8 in Europa zal kosten.

Na meer dan 60 jaar is het zover! Een Corvette mét middenmotor. ‘Is het dan wel nog een echte Corvette?’ kan je je afvragen. Wij hebben goed nieuws want in de zomer van 2021 zal je de Corvette C8 in Europa kunnen kopen en het dus gewoonweg zelf kunnen ontdekken. Al zal deze hier wel een heel stuk meer gaan kosten dan in de V.S., waar de nieuwe ‘Vette’ al enkele maanden rondrijdt. 

We bevinden ons vlak na de Tweede Wereldoorlog aan de oevers van de rivier Detroit in de Amerikaanse staat Michigan. De directie van General Motors zit samen en beslist dat Chevrolet maar eens een super sportief model op de markt moet brengen. Het project moest echter zolang mogelijk geheim blijven voor het grote publiek, dus besliste GM het de naam ‘project Opel’ te geven. Dit zorgde ervoor dat het leek alsof GM bezig was met een zoveelste project voor het automerk Opel, wat destijds ook in handen was van de Amerikaanse autogigant. Dat men eigenlijk bezig was met het ontwerpen van een spectaculaire sportwagen was dus enkel intern geweten. In januari 1953 ging dan uiteindelijk de Chevrolet ‘Corvette’ in productie, het begin van een legendarische klassieker.

Ondertussen zijn we maar liefst 67 jaar of 7 generaties van de Corvette verder en is deze wagen uitgegroeid tot één van de spraakmakendste sportwagens ooit gemaakt. Ondanks enkele crisisfases in het bestaan van de ‘Vette’ is het zijn cultstatus nooit verloren. Nu, in 2020, zijn we toe aan de 8e generatie en deze generatie is op zijn minst opvallend te noemen. We kunnen deze nieuwe generatie misschien zelfs de meest revolutionaire van ze allemaal noemen. Voor het eerst in het 67-jarig bestaan verhuist de motor van de Corvette van vooraan naar het midden van de wagen. Uiteraard blijft de aandrijving verzekerd door een atmosferische V8, een 6.2 liter met 501 pk en 637 Nm, gekoppeld aan een 8-traps automaat met dubbele koppeling.

In de V.S. betaal je omgerekend ongeveer 53.000 euro voor deze nu al iconische bolide. Bij ons is die prijs aanzienlijk hoger, al krijgen we wel een heleboel opties er standaard bij. De coupé Launch Edition zal je kunnen aanschaffen voor 98.290 euro. Voor de Convertible, de cabrioletversie, zal die prijs al snel enkele duizenden euro’s boven de 100.000 euro liggen. Voor die prijs krijg je dan standaard het Z51 performance pakket, het 2LT uitrustingspakket en het 3LT pakket met Magnetic Ride Control. Dat laatste is een magnetorheologische ophanging van General Motors dat voor een betere demping moet zorgen door middel van magnetisme. Voorlopig is er nog geen Belgische importeur voor de Chevrolet Corvette C8, maar je kan wel al terecht bij Autopolis in Luxemburg om jezelf om te dopen tot trotse eigenaar van de eerste ‘Vette’ met middenmotor.