Samenwerking BEHVA – TRAXIO

BEHVA (de Belgian Historic Vehicle Association, die de clubs & eigenaars van historische voertuigen vertegenwoordigt) en TRAXIO (dat de professionals actief in de sector van Historische voertuigen vertegenwoordigt) hebben een gezamenlijk charter ondertekend dat garant staat voor een hechte samenwerking op lange termijn.

 

Samen sterk

Het uiteindelijke doel van deze samenwerking is de historische voertuigen als erfgoed, als economische activiteit en als waardevolle vrijetijdsbesteding in België op een duurzame manier veilig te stellen. Door de handen in elkaar te slaan kan dit gemeenschappelijke doel veel efficiënter worden bereikt omdat dit aan beide organisaties toelaat om op een gebundelde en dus krachtige manier de standpunten te formuleren en te verdedigen.

 

Ondersteuning van de professionals

Concreet zullen beide organisaties werken op – onder andere – het vlak van vorming en gestructureerde initiatieven naar de overheid en de keuringscentra. Voor wat betreft de TRAXIO-professionals leggen de leden van de commissie momenteel de fundering om hen te helpen en te steunen voor de technische controle : het verzamelen van documentatie, het naleven van de procedures en – mogelijkerwijs in de toekomst – ook het aanbieden van opleidingen.

 

Impact op economie

Deze unieke samenwerking maakte het ook mogelijk om eind 2020 deel te nemen aan de internationale FIVA-survey waaraan specifieke vragen voor de professionals werden toegevoegd. Het doel van deze studie is om de economische impact van de sector van de historische voertuigen in ons land te meten en om de Belgische resultaten te kaderen in een internationale context. Binnenkort zullen de eerste resultaten van dit onderzoek worden bekend gemaakt.

 

Oproep aan TRAXIO-leden en niet-TRAXIO-leden

TRAXIO-leden die actief zijn op het vlak van historische voertuigen en die deel willen uitmaken van de ‘Professionals actief in de sector van Historische voertuigen’ kunnen contact opnemen met Michel Gillard op michel.gillard@traxio.be. Ook niet-leden die meer informatie willen of zich willen aansluiten kunnen contact opnemen via dit adres.

 

Niet-professionelen met vragen inzake historische voertuigen kunnen terecht bij BEHVA op sec@behva.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait