DIT ZIJN DE ALPINES A110 TRACKSIDE!

  • Alpines A110 in de kleuren van het Alpine F1 Team
  • Wagens voor de piloten van het Alpine F1 Team tijdens de Grote Prijzen in Europa

De Alpines A110 Trackside[1] beleefden dit weekend hun debuut tijdens de Grote Prijs van Emilia-Romagna in Imola.

Fernando Alonso en Esteban Ocon zullen de Alpines A110 Trackside gebruiken voor hun dagelijkse verplaatsingen tijdens de Europese Grote Prijzen.

De Alpines A110 Trackside werden van de motorkap over het dak tot de achterkant van de auto getooid in de historische racekleuren van Alpine: blauw, wit en rood. Zij staan symbool voor het race-erfgoed van Alpine en voor de kleuren van de Franse en Britse vlag.

De A110 Trackside is gebaseerd op de A110S, de krachtigste versie van de A110. Met zijn vermogen van 292 pk en zijn gewicht van 1.114 kg kan hij prat gaan op een indrukwekkende verhouding gewicht/vermogen van 262 pk/ton (3,8 kg/pk).

“Toen de A521 werd voorgesteld, was het echt een genoegen om de naam van Alpine te zien op een Formule 1-bolide. Vandaag geeft het precies hetzelfde gevoel om de naam van het Alpine F1 Team te zien op een A110,” zei Laurent Rossi, Algemeen Directeur van Alpine.

 

 

Over Alpine

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelt het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 komen Alpine Cars, Renault Sport Cars en Renault Sport Racing samen onder de vlag van Alpine, dat zo uitgroeit tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Groupe Renault. Die sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Formule 1- en Renault Sport Cars-teams.

 

[1] Deze voertuigen zijn specifiek bedoeld voor de verplaatsingen van de piloten buiten het circuit van de Grote Prijzen Formule 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait