Nieuwe boeken voor de autofan 06

Electric cars – The expert Q & A Guide

De elektrische auto is in opmars, of we dit nu leuk vinden of niet.

Omtrent die ‘nieuwe’ krachtbron is veel scepsis, veelal wat de

haalbaarheid (autonomie, laadduur) betreft maar ook en vooral omdat

de techniek minder bekend is.

Dit boek, opgevat in de formule van vraag en antwoord, is een goede handleiding voor wie de aanschaf van een EV overweegt. Alle praktische details  zoals laden, wat als de batterij leeg is?, zijn ze veilig?, komen aan bod.

Een handige en klare gids. Subliem!

 

Auteur: P. Henshaw. Taal: Engels

ISBN: 978-1-787115-83-5. 14 x 20 cm. 64 blz.

Uitgever: Veloce Books UK. veloce.co.uk

 

La Mini 1959-2000 de mon père

De oorspronkelijke Mini, gepresenteerd in 1959, is een fenomeen dat een degelijk historisch overzicht verdient. Een goede reden om de Mini op te nemen in de reeks ‘de mon père’ die ondertussen een klassieker geworden is in het programma van E.T.A.I.

De auteur behandelt de evolutie van de Mini telkens per decennium en gebruikt daarbij historische foto’s en reclamefolders, die je helemaal in de sfeer van toen brengen. Een ideaal boek voor wie wat over de eerste Mini wenst te weten of zijn geheugen wil opfrissen. Well done!

 

Auteur: E. Lecesne. Taal: Frans.

ISBN: 979-10-283-0461-4. 22 x 25 cm. 119 blz.

Uitgever: E.T.A.I. France. editions-etai.fr

 

Lada Niva. Die Gelände-Legende

De Russische Lada is inderdaad een legende. Het was een gewaagd avontuur van de fabriek uit Togliattigrad om een eigen concept 4×4 op de markt te brengen en daarmee zelfs een nieuw genre aan te boren! Zowel techniek als vormgeving waren geslaagd en het model was meteen heel herkenbaar voor iedereen, de Niva werd een begrip.

Het leuke aan dit boek is dat er nog niet zoveel over de Niva is gepubliceerd en hiermee wel degelijk een leemte gevuld wordt. Gestart wordt met een blik op de Russische automobielgeschiedenis en vervolgens komt de carrière van de Niva aan bod. Interessant ook de vele foto’s en illustraties en de tabel met de technische gegevens. Gut gemacht!

 

Auteur. A.F. Storz. Taal: Duits.

ISBN: 978-3-613-04317-6. 23 x 25 cm. 95 blz.

Uitgever: Motorbuch Verlag Stuttgart. motorbuch-verlag.de

 

Volkswagen Typ 4. 411 & 412. The final rear-engined cars.

De 411 en de 412 zijn de laatste VW-modellen die met luchtgekoelde motoren werden ontworpen. Het waren tot voor kort ook de laatste VW’s met de motor achterin… tot de elektrische ID3 recent op de markt kwam.

De 411 en 412, in Duitsland om hun typische front bekend als Nasenbär, werden uiteindelijk de grootste personenwagens die op het platform en volgens het schema van de Kever werden gebouwd.

Bij Veloce waren al boeken over de VW Type 3, de Kever (Type 1) en de Bus (Type 2) verschenen, zodat dit boek over de Type 4 de serie mooi vervolledigt. Een goede tip voor zij die met deze klassieker minder bekend zijn, in een woord super!

 

 

Auteur: M. Cranswick. Taal: Engels.

ISBN: 978-1-787115-22-4. 21 x 26 cm. 184 blz.

Uitgever: Veloce Books UK. veloce.co.uk

 

  1. Tous les modèles depuis 1924

Ondanks het feit dat over MG reeds heel wat boeken verschenen, is auteur Alkureishi erin geslaagd om een interessant werk te brengen.

Door zijn vele historische foto’s, afbeeldingen van oude folders en de chronologische presentatie van modellen met bijbehorende technische fiche, is het een waardevol naslagwerk en leesboek geworden. De talrijke zij-artikels in het boek brengen goede achtergrondinformatie. Ook de zeer verzorgde lay-out en presentatie van E.T.A.I. maken het tot een must voor de boekenkast. Een echte aanrader.

 

Auteur: R. Alkureishi. Taal: Frans.

ISBN: 979-10-283-0477-5. 25 x 28 cm. 239 blz.

Uitgever: E.T.A.I. France. editions-etai.fr

 

Coccinelle. La VW Type 1 dans tous ses états.

De titel ‘Dans tous ses états’ is hier wel letterlijk te nemen. Hier worden 13 Kevers in detail getoond, allemaal ‘bewerkt’ door hun passionele eigenaars.

Het soort customizing dat bij bepaalde mensen hoog aangeschreven staat en waar heel vaak geen enkele rem op staat.

Enfin, het is zeker niet mijn ding maar ik kan me voorstellen dat dit de droom is van sommige VW-fans en dat ze hier bruikbare inspiratie kunnen halen.

 

Auteur: H. Hainault. Taal: Frans.

ISBN: 979-10-283-0473-7. 25 x 30 cm. 160 blz.

Uitgever: E.T.A.I. France. editions-etai.fr

 

Mercedes-Benz W123. Das meistgebaute Modell 1975-1986

Echte Mercedes fans spreken in W-nummers, de interne fabriekscodes dus. De twaalf jaar lang gebouwde W123 E-Klasse is een monument in de recente geschiedenis van het merk uit Stuttgart. Een goed, informatief boek komt hier dus goed van pas. Na een historische aanzet overloopt de auteur de evolutie en de carrière van de Duitse bestseller. Afgerond wordt met tabellen over productieduur en -cijfers per type en de toenmalige prijzen.

Een goed naslagwerk met andere woorden.

 

Auteur: A. F. Storz. Taal: Duits.

ISBN: 978-3-613-04370-1. 21 x 29 cm. 143 blz.

Uitgever: Motorbuch Verlag Stuttgart. motorbuch-verlag.de

 

Volkswagen. Tradition mit Zukunft

Dit boek heeft me eerlijk gezegd verrast. Verbazend hoeveel interessante en nuttige info de auteur in een 222 bladzijden tellend werk kan brengen. Eerst komen de luchtgekoelde VW’s aan de beurt, vervolgens de watergekoelde, de bestelwagens + busjes en 4 x 4 om dan af te sluiten met de recente hybrides en elektrische VW’s.

Een toemaatje is het laatste hoofdstuk over VW in de wereld (Zuid-Amerika, Azië en Zuid-Afrika).

Werkelijk ieder geproduceerd VW-type wordt behandeld en in een korte tekst toegelicht en met foto afgebeeld.

Prima, prima!

 

Auteur: J. Kuch. Taal: Duits.

ISBN: 978-3-613-04381-7. 23 x 31 cm. 222 blz.

Uitgever: Motorbuch Verlag Stuttgart. motorbuch-verlag.de

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait