‘Antwerp Concours’: la Vie de Château!

Een mooie omgeving, prachtig weer en schitterende oldtimers vormen de ideale formule voor een prestigieus evenement als het ‘Antwerp Concours’.

Als bezoeker merk je meteen dat in Wijnegem het accent ligt op kwaliteit en niet, zoals zo vaak, op kwantiteit. Een essentieel punt!

Dat vertaalt zich tevens in de deelnemende exposanten en die hadden ook dit jaar enkele parels meegebracht.

Zo werd je meteen bij het binnen komen verrast door een Bugatti 44 met Gangloff-koetswerk. Daarnaast stond een Amilcar, die ooit toebehoorde aan auteur Rudy Kousbroek (o.a. van het boek De archeologie van de auto).

Iets verder viel een zeldzame DFP uit 1925 te bewonderen en kon je een Belgische Nagant Six zien, geflankeerd door de Prunel van het museum Bossaert en door de Pipe van verzamelaar en Ballot-kenner André Plasch, die zelf aanwezig was.

De Fiat 1800 Coupé met Viotti-koetswerk vervolledigde het plaatje van de verschillende Italiaanse carrossiers, net zoals de prachtige Lancia Florida I uit de Mannés-collectie. Allemaal auto’s die je zelden te zien krijgt.

Best speciaal waren de Porsche 901 – een van de 82 vooraleer Porsche onder druk van Peugeot overschakelde naar de 911 – en de Citroën 2pk ‘Radar’ van Robert Radar uit Luik.

Deze lijst is helaas niet compleet en zo blijven andere exposanten onvermeld, ik denk hierbij aan de schitterende Nederlandse Lancia Astura met James Young-body, die de Prewar-prijs won.

Kortom, het was een onvergetelijke dag voor wie van oldtimers houdt.

 

Tekst en foto’s: Vincent Arpons.

 

3 thoughts on “‘Antwerp Concours’: la Vie de Château!

  1. Interessant, geschreven door iemand met kennis ! Foto’s van prachtexemplaren 🤩.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait