De meest verkochte pick-up van Europa krijgt nu ook een Platinum-versie en maakt zijn prijzen bekend

De nieuwe Ranger Platinum positioneert zich bovenaan het gamma van de meest verkochte pick-up in Europa en vestigt nieuwe normen voor luxe in dit segment.
• Het hoogwaardige interieur, de geavanceerde connectiviteit en Fords krachtige nieuwe 3.0 V6-turbodieselmotor verenigen comfort met geraffineerde prestaties en een aanzienlijk sleepvermogen.
• De ontzagwekkende en eigentijdse Ranger Platinum is nu reeds te bestellen en de eerste exemplaren voor Europese klanten zullen tegen het einde van de lente 2023 worden geleverd.
• De prijzen van de nieuwe Ford Ranger en Ranger Raptor zijn vanaf nu beschikbaar

DUNTON, Verenigd Koninkrijk, 29 november 2022 – Ford Pro onthulde vandaag de bijzonder rijkelijk uitgeruste Ranger Platinum pick-up1, die de norm voor luxe in de Ranger-familie naar ongekende hoogten tilt.
Zo vervoegt de nieuwe Ranger Platinum het opwindende gamma van de meest verkochte pickup in Europa 2 en positioneert hij zich aan de top van het weggamma. Zijn exclusieve koetswerkdetails en afwerking zetten het karaktervolle design nog extra kracht bij en gaan hand in hand met een stijlvol en eigentijds lederen interieur.
Fords machtige, 240 pk sterke 3.0 V6-turbodieselmotor en het onderstel, dat speciaal werd ontwikkeld met het oog op raffinement, staan garant voor vloeiende, moeiteloze prestaties en een uitzonderlijk koppel om ladingen te vervoeren en tot 3.500 kilogram te slepen. 3
“De Ford Ranger vestigde eerder al nieuwe normen voor prestaties, veelzeidigheid en capaciteiten in het pick-upsegment en voegt daar nu nog een uitzonderlijk luxepeil aan toe. De fabelachtige nieuwe Platinum richt zich tot klanten die het comfort en de technologie van hoogwaardige personenwagens op prijs stellen, maar tegelijk de robuustheid, allround productiviteit en functionaliteit zoeken die de Ranger consequent tot de meest verkochte pick-up in Europa hebben gemaakt,” aldus Hans Schep, general manager van Ford Pro Europe.
De Europese orderboeken voor de Ranger Platinum zijn nu geopend. Het nieuwe model wordt in maart 2023 in productie genomen en de eerste leveringen aan klanten zijn gepland voor de late lente.
De meest luxueuze Ranger
De Ranger Platinum is exclusief verkrijgbaar met een dubbele cabine met vijf plaatsen en met de 3.0 V6-turbodieselmotor onder de kap. Diezelfde motor drijft ook Fords Noord-Amerikaanse luxe-SUV’s en F-150 pick-up aan en levert een vermogen van 240 pk en een koppel van 600 Nm. Die output gaat via Fords tientrapsautomaat met adaptieve schakelpatronen naar de nieuwe, elektronisch gestuurde permanente vierwielaandrijving van de Ranger. Ook kreeg de automaat nieuwe steunen die lawaai en trillingen tegengaan.
Dat resulteert ongeacht de omstandigheden in verfijnde, alerte en zelfverzekerde prestaties en een royaal geremd sleepgewicht van maximaal 3.500 kilogram. Ook moet deze uitvoering qua laadcapaciteiten niet onderdoen voor andere Ranger pick-ups, met onder meer een laadvermogen van meer dan een ton. 4


Het koetswerk van de Ranger Platinum bouwt voort op de gespierde en functionele stijl van de Ranger-familie en voegt er extra verfijning aan toe. Het nieuwe model positioneert zich boven de huidige topversie Wildtrak, die bij het vorige model 60 procent van de Europese Rangerverkoop voor zijn rekening nam.
Aan de buitenkant onderscheidt de Ranger Platinum zich door een uniek radiatorrooster en een nieuwe afwerking in gesatineerd chroom om een sterke eerste indruk te maken. Het geheel wordt afgemaakt door nieuwe 20” lichtmetalen velgen met een gepolijste afwerking en details in glanzend ebony. Andere luxueuze attenties zijn de zacht sluitende achterklep, het privacyglas en de specifieke dagrijlichten in de matrix-ledkoplampen. De standaard dakrails dragen bij tot zijn uitgesproken look en functionaliteit.
Binnenin verenigt de Ranger Platinum een luxueuze lederafwerking met handige technologieën die het leven van de inzittenden vergemakkelijken. Bestuurder en voorpassagier genieten van hoogwaardige, in tien richtingen verstelbare, geperforeerde en gewatteerde lederen zetels met verwarming en koeling en stijlvolle contrasterende stiknaden. De texturen in donker esdoornhout met open nerven trekt het weelderige design door, terwijl de geraffineerde sfeerverlichting een rustgevende interieursfeer helpt te creëren.
De hoogtechnologische cockpit is opgebouwd rond twee 12″-schermen: een volledig digitaal instrumentenbord dat de traditionele wijzerplaten voor de bestuurder vervangt, en een aanraakscherm in portretlay-out om Fords krachtige SYNC 4A-infotainmentsysteem te bedienen. 5 De Ranger Platinum is ook standaard uitgerust met een audiosysteem met acht luidsprekers van B&O 6 en een draadloze smartphonelader. 7 Voor de krachtige connectiviteit zorgt een standaard FordPass Connect-modem, die verscheidene modules draadloos up-todate kan houden via Ford Power-Up-software-updates die de wagen in de loop der jaren nog kunnen verbeteren.
Behalve de uitgebreide geavanceerde rijhulpsystemen van de Ranger Wildtrak, biedt de Platinum-uitvoering ook standaard Active Park Assist met Park Out Assist8 , het Blind Spot Information System met Cross-Traffic Alert en Trailer Coverage, Lane Change Warning & Aid, en een 360°-camera.


Het breedste gamma Ranger-pick-ups ooit
De Platinum-uitvoering plaatst zich bovenaan het breedste gamma Ranger-pick-ups dat Ford Pro ooit heeft aangeboden.
De prijzen voor de nieuwe generatie Ranger beginnen bij 44.750 euro (excl. BTW) in de Wildtrack-versie, met de Raptor-versie vanaf 59.550 euro (excl. BTW)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait